Connect with us

Actualitate

Primarul general al Capitalei vrea înfiinţarea unui centru mobil de vaccinare anti-COVID

Published

on

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, propune Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) să adopte în şedinţa de luni, 2 august, un proiect privind înfiinţarea unui centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19.

Proiectul „Caravana mobilă de vaccinare” ar urma să funcționeze cinci luni de la data intrării în vigoare a hotărârii CGMB, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de situaţia pandemică, iar vaccinurile folosite ar fi cele disponibile pe piață Potrivit referatului de aprobare, centrul de vaccinare mobil se va deplasa în fiecare sector, venind atât în sprijinul persoanelor vârstnice care nu se pot deplasa la centrele deja existente pentru imunizare, cât şi al celelalte categorii de cetăţeni pentru care deplasarea presupune parcurgerea unei distanţe mai mari.

Staţionarea centrului de vaccinare în fiecare sector va fi raportată la numărul de locuitori din cele şase sectoare, conform unui grafic prestabilit. Obiectivul proiectului este creşterea gradului de imunizare al populaţiei din Bucureşti, cu impact asupra diminuării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

De la începutul campaniei naționale de vaccinare, decembrie 2020, și până în prezent, în România au fost vaccinate 4.961.855 de persoane, dintre care 4.811.004 cu schema completă.

Copyright © 2019 AT Video Creations