Connect with us

Actualitate

Primaria Sectorului 5, plângere prealabilă împotriva PMB și a lui Nicușor Dan. gandul.ro: Piedone cere aprobarea PUZ-ului blocat de PMB

Published

on

Războiul PUZ-urilor de sectoare din Capitală este departe de a se fi încheiat. Cristian Popescu Piedone iese la atac cu o plângere prealabilă împotriva Primăriei Municipiului București și a edilului Nicușor Dan! Cu argumente, punct cu punct, primarul Sectorului 5 demontează tot planul pus la cale de Nicușor Dan, prin care s-a dispus blocarea PUZ-ului în sectorul 5, transmite gandul.ro.

„Se menționează eronat că aprobarea PUZ Sector 5 contravine principiilor asumate și stipulate de lege, de dezvoltare durabilă, unitară și coerentă a Municipiului București și se impune suspendarea acestuia până la aprobarea Planului Urbanistic General.”, se arată în plângerea prealabilă a Primăriei Sectorului 5.

Cristian Popescu Piedone susține că hotărârea CGMB 68/26.02.2021 și actele administrative care au stat a baza aprobării sale sunt nelegale și solicită anularea.

„Față de cele invocate (…) și anume că cifra de spațiu verde pe cap de locuitor pe care o propune PUZ Sector 5 este sub nivelul de 26 mp prevăzut de art. 10 din Legea nr. 24/2007 a spațiitor verzi, menționăm că (…) înainte de aprobarea PUZ Coordonator la nivelul Sectorului 5 erau 1.825.172,30 mp de spații verzi, iar prin implementarea PUZ s-ar ajunge la 2.850.571,60 mp de spații verzi. La un calcul simplu, asta înseamnă un plus de 1.025.399,3 mp de spațiu! Nici vorbă, așadar, de o reducere cu 41% a spațiului verde, cum insinua primarul Capitalei.

În fine, PMB a invocat și un așa-zis „fond forestier” în povestea blocării PUZ-ului de la „5”. Problema e că suprafața cu pricina este, în realitate, doar un teren de 103 hectare aparținând MAPN și pe care nu se află niciun copac! În realitate este cea mai mare sursă de poluare cu ambrozie de la nivelul municipiului București.”, mai arată primarul sectorului 5, în plângerea depusă împotriva PMB, citat de gandul.ro.

Foto: Facebook Cristian Popescu Piedone

Copyright © 2019 AT Video Creations