Connect with us

Actualitate

Primăria Sectorului 1 a fost amendată de Garda de Mediu, în scandalul gunoaielor. Ce au constatat inspectorii

Published

on

Garda de Mediu a amendat joi Primăria Sectorului 1 cu 200.000 de lei pentru că nu a asigurat continuitatea ridicării gunoiului, potrivit unor surse citate de Digi24. De asemenea, judecătoria Sectorului 1 a admis solicitarea Romprest de executare silită a Primăriei Sectorului 1.

Garda de Mediu a amendat doar Primăria Sectorului 1, una din părțile implicate în scandalul ridicării gunoiului din Sectorul 1 al Capitalei, pentru că a considerat că Primăria îndeplinește rolul de operator al salubrității, în timp ce compania Romprest este doar transportatorul deșeurilor.

În replică, Clotilde Armand a anunţat că va contesta cererea Romprest de încuviinţare a executării silite a Primăriei Sectorului 1, transmite Agerpres. „Vom contesta cererea de încuviinţare a executării silite şi vom câştiga. De când sunt aici, am câştigat toate procesele. Somaţiile nu pot merge mai departe, nu are rost să facem ipoteze”, a spus Clotilde Armand.

Armand a completat, pe Facebook, că, de când exercită funcţia de primar al Sectorului 1, a suspendat toate executările silite solicitate de Romprest şi a menţionat că, potrivit Legii 54/2006, facturile emise de operator utilizatorului constituie titluri executorii, doar că Sectorul 1 nu este utilizator, ci autoritate contractantă. „Conform regulamentului de salubrizare, utilizatori sunt persoanele fizice sau juridice care încheie contracte cu Romprest, în virtutea exclusivităţii sale pe raza Sectorului 1.

Încheierea de încuviinţare poate fi atacată pe calea contestaţiei la executare. Ceea ce s-a şi întâmplat până acum. Nu există o hotărâre definitivă care să recunoască facturile ca fiind titlu executoriu”, a adăugat Clotilde Armand.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat în cursul zilei de azi că Primăria Sectorului 1 și-a luat angajamentul de a achita datoriile pe care Romprest le are către sortatori. „În același timp, însă, am cerut tuturor organismelor de control, DSP, agenția pentru mediu, Garda de Mediu, să monitorizeze zilnic situația din sectorul 1 și, în cazul în care apare orice amenințare la adresa sănătății populației, să anunțe de îndată Instituția Prefectului pentru a putea să luăm măsuri de urgență în cazul în care se impune acest lucru”, a mai spus prefectul Capitalei.

Copyright © 2019 AT Video Creations