Connect with us

Sanatate

Prim-ministrul României anunță eliminarea restricțiilor de la 1 iunie. Cîțu: Un comitet interministerial va asigura revenirea la normalitate

Published

on

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, luni, că va forma un comitet interministerial, care se va ocupa de revenirea la normalitate, din luna iunie. În opinia sa, la începutul verii, rata de vaccinare în țara noastră va atinge pragul de cinci milioane de persoane. Comitetul se va afla în coordonarea premierului și va include toate ministerele, precum și sindicate și patronate.

,, Astăzi voi anunţa constituirea unui comitet interministerial, sub coordonarea premierului, care să asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a României. Vom începe, de fapt, acesta este primul jalon, primul pas, prima bornă pe care o punem pentru revenirea la normalitate.”, a declarat Florin Cîțu, într-o conferință de presă.

Prim-ministrul a precizat că restricțiile impuse de săptămâna trecută, pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2, au dat rezultate.

,,În ceea ce priveşte situaţia epidemiologică, lucrurile s-au stabilizat. Am luat nişte măsuri acum o săptămână (…) şi aţi văzut că se poate să sărbătoreşti Paştele şi în această perioadă. Aceste măsuri le-am luat după ce am discutat cu mai mulţi factori de decizie şi se vede că avem deja rezultate. Mă uit la evoluţia zilnică a cazurilor, avem un platou care se menţine de aproape o săptămână. Măsurile pe care le-am luat dau rezultate, funcţionează.”, a explicat șeful Guvernului.

Prim-ministrul Florin Cîțu a mai declarat că, de la mijlocul lunii aprilie, rata de vaccinare va fi de 100.000 de persoane pe zi, iar la 1 iunie, atunci când s-ar putea redeschide economia, să avem deja cinci milioane de persoane imunizate împotriva virusului SARS-COV-2.

Foto: conferință de presă Florin Cîțu

Copyright © 2019 AT Video Creations