Connect with us

Actualitate

Prezență record la vot în Moldova

Published

on

Peste 10.000 de români au votat în diaspora până la ora 13.30. Prezența la urne este la fel ca în primul tur al alegerilor prezidențiale, când la aceeași oră se depășea pragul de zece mii de voturi. La acestea se adaugă cele peste  17.500 de voturi prin corespondență. Recordul de prezență la vot este obținut în Republica Moldova.

În prima jumătate de oră de la începerea votării în Republica Moldova, o secție din Chișinău a ajuns pe primul loc ca prezență. În total, până la această oră votaseră 24.873 de români din străinătate.

Ora 12.05 – 1.245 de români din diaspora au votat la secțiile deschise în străinătate. Cele mai multe voturi s-au înregistrat la secții din Kandahar, Dubai, Abu Dhabi, Melbourne și Sydney.

La ora 12.00 s-au deschis și secțiile de votare din Republica Moldova, unde tradițional votează mulți cetățeni români.

De asemenea, 17.503 de persoane și-au exprimat votul prin corespondență.

Ora 11.00 – Un număr de 533 de persoane au votat la secțiile deschise în străinătate pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Acestea şi-au exprimat dreptul de vot la secţii de votare din Noua Zeelandă, Australia, Afganistan, Emiratele Arabe Unite, Japonia, China, Singapore, Vietnam, Thailanda, Malaezia, Kazahstan, Oman, Filipine, Armenia, Pakistan, Azerbaidjan, Indonezia, India, Uzbekistan, Sri Lanka, Irak, Georgia.

Copyright © 2019 AT Video Creations