Connect with us

Actualitate

Președintele InfoCons, critici dure la adresa autorităților, pentru reacția întârziată la alerta privind produsele pentru copii! Sorin Mierlea: Am ajuns de râsul Europei

Published

on

086 Sorin Mierlea, InfoCons, Realitatea Plus, rptv.ro

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, acuză autoritățile române pentru reacția lentă în cazul mezelurilor pentru copii contaminate cu praf de metal și critică lipsa analizelor privind calitatea produselor în țara noastră. Reacția acestuia vine după ce ANSVSA a retras de la comercializare parizerul pentru copii Martinel Mortadella. Compania Family Butchers Germany GmbH (TFB) anunțase încă de vineri retragerea a două tipuri de mezeluri Reinert Bärchen Mortadella și Reinert Bärchen, pentru că ar putea fi contaminate cu cantități mici de praf de metal. „Am ajuns de râsul Europei” a spus Mierlea, în direct la Realitatea Plus, în emisiunea 100% cu Laurențiu Botin.

„Din păcate, iar o alertă europeană vine și ne trage de urechi, pentru că autoritățile românești de 30 de ani nu monitorizează serios și real tot ce înseamnă pe piața agroalimentară din România. Și cred că este o palmă pe obrazul nostru. Dacă în Germania se poate întâmpla așa, ne ridicăm un semn de întrebare de ce este în România, de 10 ori mai rău sau mai bine. Aș vrea să văd în alertă autoritățile, că fac analize prelevând produsele de la raft, să le ducă în laboratoare ca să vedem dacă ce scrie pe etichetă corespunde.” a declarat Sorin Mierlea la Realitatea Plus.

„Ce fac autoritățile cu toate laboratoarele finanțate prin proiecte și granturi europene cu sute de milioane de euro, care astăzi nu prestează decât servicii pentru agenții economici în loc să facă monitorizare de piață? Prin decizia unor președinți ai anumite autorități au secretizat rezultatele controalelor. (…) Avem laboratoare cu sute de milioane de euro, ANSVSA are laboratoare care fac afaceri, plătesc agenți economici care fac analizele la ei. Odată cu implementarea legislației europene, încă nu avem laborator care sa monitorizeze în România, avem însă laboratoare de stat care fac business cu agentul economic.” a mai spus președintele InfoCons.

„Aștept ca și autoritățile române să ridice alerte la produsele agroalimentare, pentru că până acum ne-am sesizat doar la alertele europene. Vreau să văd ce se va întâmpla cu controalele în primul rând pe produsele acestea destinate copiilor. Cred că ar trebui o analiză foarte clară, dacă este ce scrie pe etichetă, iar românul să fie despăgubit în momentul când pățește așa ceva, inclusiv prin analizele pentru copiii și familiile noastre. Altfel doar ne batem cu pumnii în piept că suntem stat european, dar pe cealaltă parte am ajuns cam de râsul Europei.”, a concluzionat Sorin Mierlea, președintele InfoCons, la Realitatea Plus, în emisiunea 100% moderată de Laurențiu Botin.

Foto: Realitatea Plus

Copyright © 2019 AT Video Creations