Preşedintele Chinei, Xi Jinping, vizită oficială în Rusia. Când va avea loc evenimentul

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, vizită oficială în Rusia. Când va avea loc evenimentul

de F Raluca
0 comment
Rptv-Preşedintele Chinei, Xi Jinping, vizită oficială în Rusia. Când va avea loc evenimentul

Președintele chinez Xi Jinping se va afla în Rusia în perioada 20-22 martie pentru o vizită de stat, după ce a fost invitat de președintele Vladimir Putin, a anunțat Kremlinul.

Vizita are loc în contextul în care China se oferă să medieze pacea în Ucraina, un efort care a fost întâmpinat cu scepticism în Occident, având în vedere sprijinul diplomatic al Beijingului pentru Rusia, notează Reuters.

„Ei vor discuta chestiuni de actualitate privind dezvoltarea în continuare a relațiilor de parteneriat și a cooperării strategice dintre Rusia și China”, a precizat Kremlinul.

De asemenea, vor fi semnate o serie de documente bilaterale importante.

China și Rusia au încheiat un parteneriat „fără limite” în februarie 2022, când Putin a vizitat Beijingul pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă, cu câteva săptămâni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

De atunci, cele două părți au continuat să reafirme soliditatea legăturilor lor. Comerțul dintre cele două țări a crescut vertiginos de la invazie, iar China este cel mai mare cumpărător de petrol al Rusiei, o sursă cheie de venituri pentru Moscova.

Sursa foto: noi.md

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV