Connect with us

Actualitate

Premierul Ludovic Orban vorbește despre rata de mortalitate crescută din cauza COVID-19

Published

on

Într-un interviu acordat Europa Liberă, premierul Ludovic Orban a pus rata de mortalitate ridicată din cauza COVID-19 pe seama stării de sănătate a românilor. Până pe 1 noiembrie, 7.067 de oameni infectați cu virusul și-au pierdut viața în România, iar țara noastră este una dintre cele mai afectate din UE în ultimele luni, ca decese la număr de locuitori.


„Totul se datorează persoanelor care se îmbolnăvesc. Dacă persoanele care se îmbolnăvesc sunt persoane care au și alte boli sau au vârste înaintate, boala afectează mult mai tare aceste persoane. Se și vede pe statisticile legate de decese că cele mai multe decese sunt provocate de COVID pentru că persoane care au alte boli, alte afecțiuni și, în general, care au o vârstă mai ridicată. Asta este”, a declarat premierul.

Potrivit datelor centralizate de INSP până la 25 octombrie, 95,7% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată. Totodată, 82,2% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani. La mijlocul lunii octombrie, România se afla pe locul 2 în Europa la mortalitatea COVID, cu o rată a deceselor de 4,5 la suta de mii de locuitori. În fața țării noastre se afla doar Cehia, cu 6 decese la suta de mii de locuitori.

În aceeași perioadă luată în calcul, însă, Cehia a înregistrat un număr de aproape 4 ori mai mare de cazuri COVID-19 decât România. De la începutul pandemiei,7.067 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat în România. Dintre care 99 au murit în ultimele 24 de ore.

Copyright © 2019 AT Video Creations