Prefectura Bacău a solicitat extinderea programului „Masă caldă în şcoli” în 5 unități de învățământ din județ

  Un număr de 1.900 de elevi și preșcolari din cinci unități de învățământ din județul Bacău ar putea beneficia de programul „Masă caldă în şcoli”.

  După o analiză de fond, realizată împreună cu Inspectoratul Şcolar Județean, prefectul Lucian Bogdănel a anunțat că a transmis un memoriu ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, solicitând extinderea programului național „Masă caldă în şcoli” la următoarele unități educaționale din județul Bacău: Școala Gimnazială ”Dani Gergely” Ghimeș; Școala Gimnazială Asău; Școala Gimnazială Solonț; Școala Gimnazială Lipova; Școala Gimnazială „Smaranda Apostolescu” Colonești.

  Printre criteriile avute în vedere la fundamentarea memoriului se numără situația familială a copiilor (aflați în îngrijirea unui singur părinte sau în îngrijirea rudelor); comunitățile cu grad mare de vulnerabilitate şi excluziune socială; copii care fac parte din medii sociale atinse de sărăcie galopantă sau sunt subiecții unor abuzuri parentale etc.

  Populația şcolară din cele 5 unități educaționale propuse către minister numără 1.900 de elevi, din care aproape 450 preşcolari.

  „În contextul în care ministrul Cîmpeanu a anunțat, la mijlocul lunii iunie, extinderea programului „Masa caldă” la 300 de şcoli la nivel național, am fructifica o bună oportunitate pentru a oferi şanse echitabile elevilor din județul Bacău care, în ciuda dificultăților de zi cu zi, sunt hotărâți să facă şcoală şi să-şi urmeze destinul”, a declarat prefectul de Bacău, Lucian Bogdănel.

  În prezent, beneficiază de acest program 1.600 de elevi din comunele băcăuane Dofteana, Agăș, Poduri și Gura Văii.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI