Connect with us

Actualitate

Posturile de conducere din administraţia publică, limitate la 3-6 ani. Premierul Florin Cîţu va propune proiectul în prima şedinţă a coaliţiei

Published

on

Prim-ministrul Florin Cîţu vrea ca funcţiile de conducere din administraţia publică să fie pe mandat de cel mult şase ani, cu evaluare la trei ani, pentru reînnoirea mandatului. În plus, după încheierea perioadei, funcţionarii ar urma să treacă în alte departamente. Proiectul va fi discutat cu partenerii de guvernare, a mai transmis Florin Cîţu, la Digi 24.

,,Voi propune luni în coaliție ca în administrația publică locală și centrală, anumite funcții de conducere – director general, secretar general, secretar general adjunct – să fie pe mandat. Mandat de maximum 6 ani, la 3 ani cu reînnoire a mandatului, cu evaluare, cum se întâmplă în toate țările dezvoltate în administrația publică. De exemplu, dacă ești secretar general într-un minister, legat de ministru mandatul, când vine un nou ministru, să fii reconfirmat. Trebuie să începem să avem o aministrație publică responsabilă”, a spus premierul.

,,Mai mult, aș dori să facem și o rotație. După două mandate, trebuie să te muți în alt departament. Lucrurile trebuie să se miște în această direcție, trebuie să avem un aparat de funcționari publici performanți, evaluați transparent și remunerați în funcție de performanță. Este sistemul pe care vrem să-l implementăm și luni voi face o propunere în coaliție colegilor mei”, a mai explicat prim-ministrul Florin Cîţu.

Copyright © 2019 AT Video Creations