Connect with us

Actualitate

Poșta Română, planuri pentru distribuția coletelor cu vehicule nepoluante

Published

on

106 Horia Grigorescu posta verde rptv.ro

Poșta Română are două planuri principale pentru reducerea poluării. Unul vizează politica de mobilitate urbană a mărfurilor, iar celălalt, trecerea etapizată la vehicule nepoluante.

„Politica de mobilitate urbană a mărfurilor este acea politică prin care tot ceea ce înseamnă serviciul nostru de curierat urmează să fie făcut în mod eficient, într-un mod cât mai bine argumentat și fără a avea consum inutil de resurse, pentru a putea să ajungem în timpi cât mai scurți către toți clienții noștri, oferindu-le un serviciu cât mai de calitate”, a declarat Horia Grigorescu, directorul Poștei Române.

Compania Națională Poșta Română intenționează să modernizeze flota de transport, prin trecere la vehicule care nu poluează. În 2020, a lansat un proiect-pilot în Capitală.

„În momentul de față avem 15 autoutilitare full electrice. Le avem obținute în parteneriat cu Fondul de Mediu, care a fost alături de Poșta Română, împreună cu care am putut să ducem la bun sfârșit acest proiect foarte important. (…) Aceste servicii de curierat sunt o ramură a activității serviciilor poștale care generază foarte multă poluare. Ori noi prin semnalul pe care l-am tras vrem să fim acea companie care iese prima în față și afirmă cu tărie că este dedicată unei dezvoltări durabile a societății în care ne desfășurăm activitatea.”, a explicat directorul Companiei Naționale Poșta Română.

Copyright © 2019 AT Video Creations