Connect with us

Actualitate

Poșta Română oferă servicii financiare în zonele ignorate de bănci. Horia Grigorescu: Unim generația tânără cu părinții și bunicii rămași în locurile natale

Published

on

106 Horia Grigorescu servicii financiare rptv.ro

Atunci când vine vorba despre servicii financiare bancare, România este împărțită în două. Există comunitățile din orașe, unde sistemul este dezvoltat, și sate și comune, precum și orașe mici, care au fost uitate de instituțiile bancare. Pentru aceștia din urmă, Poșta Română a dezvoltat servicii prin care se pot trimite sume de bani, în numerar, către destinatari din orice zonă a țării, indiferent cât de dificil ar fi accesul.

„Noi oferim și acum servicii financiare, serviciul e-mandat. Putem trimite bani în orice colț al țării, un alt oraș, un colț uitat de lume, trimitem banii cash către destinatarul respectivului serviciu. Unește până la urmă două generații, acea generație tânără, a oamenilor care sunt în câmpul muncii, sunt activi, lucrează în corporații și trăiesc în orașe mari și puntea aceea de legătură cu părinții noștri, cu bunicii noștri, care au rămas poate în orașele și în locurile noastre natale.” a declarat directorul Poștei Române, Horia Grigorescu.

În ultimii ani, tot mai mulți oameni care au ieșit la pensie au migrat către încasarea sumelor cuvenite pe card. Odată cu acest trend, serviciul financiar al Poștei Române a devenit un domeniu de interes pentru compania poștală, în care să investească etapizat, în perioada următoare.

„În 2020 am reușit să obținem o asistență tehnică gratuită de la Banca Mondială. (…) Împreună cu cei de la Banca Mondială am identificat niște soluții foarte, foarte interesante pentru a răspunde acestor provocări, pentru a face o migrare etapizată și delicată spre zona de folosire din ce în ce mai mult a cardului nu doar de către pensionari, cât de toți oamenii care trăiesc în comunități rurale care nu au acces în momentul de față, nu au acces la POS-uri, nu au acces la depozite bancare, la credite, la plățile online.”, a mai precizat directorul Poștei Române, Horia Grigorescu.

Copyright © 2019 AT Video Creations