Connect with us

Actualitate

Ponta a primit ”scaunul VIP” de la PSD

Published

on

Deși nu a candidat ca partid politic, Pro România a primit de la PSD primul rând de bănci în plenul Camerei Deputaților. Fostul lider PSD, Victor Ponta, ajuns ”vecin” cu USR-iștii pe locurile rezervate liderilor parlamentari. Aceste scaune erau „interzise” lui Ponta când Liviu Dragnea conducea PSD.

După ce a demisionat din funcția de premier, în 2015, primele scaune din Camera Deputaților au devenit, sub conducerea lui Liviu Dragnea în PSD, inaccesibile pentru Victor Ponta. După excluderea din PSD în 2017, fostul premier a ajuns în ultimele rânduri din sala de plen, de unde a racolat parlamentari PSD. Ajuns la 26 de membri, grupul Pro România din Camera Deputaților a primit, și cu voia PSD, recunoaștere juridică, funcții de conducere în comisii, dar și un loc în sala de plen alături de partidele care au candidat în alegeri.

Pro Europa a devenit acum singurul grup care are un rând în Camera Deputaților deși nu este partid care să fi candidat la alegerile parlamentare.

Politețuri între VIP-uri

„Vreau să ne înțelegem normal, ca oamenii politici, apropo de poziționarea grupului în sală că, așa cum au toate grupurile, să avem și noi un rând”, a spus Ponta conducerii Camerei Deputaților.

Marcel Ciolacu (PSD), șeful Camerei Deputaților, a fost de accord. Mai mult, social-democrații le-au oferit un rând din locurile lor. „În principiu, ar fi trebuit să luăm un rând de la PNL, dar cred că propunerea liderilor de grup ar fi ca dumneavoastră să fiți imediat după USR, pe urmă ALDE, pe urmă PSD-ul”. „Și, normal, cum v-ați obișnuit, cei mai înțelepți cedează și să cedăm noi. Dar trebuie totuși să vorbim și noi la grupul PSD, când avem ședința”, a adăugat Ciolacu.

„Apreciez înțelepciunea și buna-credință a tuturor liderilor”, a mulțumit Ponta. Șeful Pro România a menționat că și minoritățile erau dispuse să facă un pas în spate să lase Pro România. „Domnul Pambuccian zicea că cedează grupul Minorităților”, a zis Ponta.

„Jumătate din el. Și puteți să faceți un melanj”, a răspuns Ciolacu.

Între Pro România și PSD mai există o ”zonă-tampon” formată din parlamentarii ALDE.

Copyright © 2019 AT Video Creations