Connect with us

Actualitate

PNL a stabilit data congresului: 25 septembrie

Published

on

Conducerea PNL a stabilit marți în ședința Biroului Executiv că congresul partidului să fie organizat pe 25 septembrie, au declarat pentru G4Media.ro surse liberale. Președintele Ludovic Orban a propus data, iar liderii partidului au aprobat-o prin vot. Orban a confirmat într-o declarație de presă că data congresului este 25 septembrie.

De asemenea, acesta a propus că la congres să participe 5.000 de delegați, aceștia urmând să voteze noua echipă de conducere a partidului.

Până acum, doar Ludovic Orban și-a anunțat public candidatura, el dorind un nou mandat de președinte al PNL. Premierul Florin Cîțu a refuzat să spună dacă va candida la funcția de președinte, rezumându-se să spună că va intra în cursă pentru o poziție superioară celei de vicepreședinte, ceea ce înseamnă că va candida fie pentru funcția de președinte, fie pentru cea de prim-vicepreședinte.

Și marți, întrebat la un interviu la Radio Guerilla dacă va candida la congres pentru postul de președinte, Cîțu a spus că nu a luat o decizie încă.

Înaintea congresului, liberalii vor organiza alegeri la nivel local, apoi la nivel județean.

Tot la ședința BEX de marți, Marian Petrache, fostul președinte al organizației PNL Ilfov, a anunțat că nu îl va susține pe Ludovic Orban pentru un nou mandat. Petrache a fost scos de pe listele PNL la Senat chiar de Ludovic Orban la alegerile din decembrie 2020. 

Copyright © 2019 AT Video Creations