Pirotehniştii din dosarul Colectiv, condamnaţi la 6 ani de detenție

   Cei doi pirotehnişti care au fost condamnaţi, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul Colectiv, la câte 6 ani şi 10 luni de închisoare, s-au predat la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

  Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că, având în vedere sentinţa definitivă de condamnare la pedeapsa cu închisoarea, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, doi bărbaţi, de 36, respectiv 39 de ani, din judeţul Constanţa, s-au prezentat la sediul IPJ Constanţa – Serviciul Investigaţii Criminale.

  După îndeplinirea formalităţilor necesare, cei doi bărbaţi au fost conduşi la Penitenciarul Poarta Albă în vederea încarcerării.

  Pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au fost condamnaţi la câte 6 ani şi 10 luni de închisoare fiecare.

  Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat, joi, sentinţa în Dosarul Colectiv, după mai multe amânări, scrie news.ro.

  Instanţa l-a condamnat pe Cristian Victor Piedone Popescu, actual primar al Sectorului 5, la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu (autorizaţia SC C Club SRL), dar l-a achitat pentru o altă acuzaţie, tot de abuz în serviciu.

  George Alin Anastasescu, patron al clubului Colectiv, urmează să execute în total 11 ani si 8 luni de închisoare, Costin Mincu, patron al clubului Colectiv – 8 ani de închisoare, Paul Cătălin Gancea, patron al clubului Colectiv – 6 ani şi 4 luni de închisoare, pompierul Antonina Radu – 8 ani şi 8 luni închisoare, pompierul George Petrică Matei – 8 ani şi 8 luni închisoare.

  De asemenea, Cristian Mihai Niţă, reprezentant al firmei de artificii, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

  La rândul său, inculpata S.C. COLECTIV CLUB S.R.L a primit o pedeapsă de 47.000 lei – amendă penală, precum şi pedeapsa complementară a suspendării activităţii pe o perioadă de 3 ani. Aceeaşi amendă penală şi suspendare a activităţii pentru 3 ani a primit-o şi inculpata S.C. GOlDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L.

  Instanţa a decis încetarea procesului penal pornit faţă de Daniela Ioana Niţă, pentru neluare a măsurilor legale de sănătate, ca urmare a decesului inculpatei. Este vorba despre şefa firmei pirotehnice care a fost găsită moartă în august 2021.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI