Connect with us

Actualitate

Pideone și-a luat BAC-ul la 32 de ani. Ce l-a motivat pe edil?

Published

on

Cristian Popescu Piedone a vorbit deschis, în emisiunea „40 de întrebări” de la Kanal D, despre modul în care și-a finalizat studiile. Edilul a spus că nu se simte deloc jenat de faptul că nu a reușit să ia Bacalaureatul la vârsta majoratului.

Piedone a mărturisit că a avut o copilărie bună, fără să-i lipsească ceva, și a fost răsfățat, mai ales până la vârsta de 7 ani, când a locuit la Cairo cu părinții săi. Tatăl edilului lucra ca diplomat la Ambasada României din Egipt.

Peste ani, spiritul său libertin și dornic de a-și pune în aplicare pasiunea pentru afaceri, Cristian Popescu Piedone a decis să lase școala pe locul doi. În cele din urmă, a ales să renunțe la liceu și să se dedice afacerilor. Pentru început, a spălat pahare într-un restaurant, însa în scurt timp a fost promovat șef de sală. Ulterior, a lucrat în domeniul hotelier și s-a tranformat, treptat, într-un prosper om de afaceri, după cum a povestit la Kanal D.

Astfel că abia în 1991, Piedone a decis că este momentul să acorde mai multă atenție educației, așa că s-a întors pe băncile școlii. La 28 de ani, s-a înscris la Liceul „Dimitrie Gusti”, iar în 1995, la 32 de ani, și-a luat Bacalaureatul. După alți trei ani, s-a înscris la Facultatea de Științe Economice a Universității Petroșani, cunoscută drept o ,,fabrică de diplome” pentru mulți politicieni.

„Conștiința mea, nimic… bani zero! Am conștientizat că munca cu învățământul trebuie să meargă și mi-am adus aminte de vorbele lui tata <<Prietene, orice ai face tu, n-ai carte, n-ai parte.>> și iată că în ziua de astăzi, dacă nu ești un absolvent de o facultate, nu poți să dai pentru funcționar public sau nu poți să intri într-o corporație! Deci conștiința mea m-a făcut să-mi țin și ambiția, pentru că la un moment dat, dacă te uiți în traistă, vezi că ai bani, nu te mai interesează cartea. Dar și cu bani în traistă, am conștientizat că-mi trebuie carte. Și la sfârșit, îmbinate amândouă, suntem astăzi față în față.”, a povestit primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, la Kanal D.

Foto: Kanal D

Copyright © 2019 AT Video Creations