Connect with us

Actualitate

Piața Reșița închisă în urma nerespectării măsurilor anti-COVID-19

Published

on

Autoritatea locală informează că primăria Sectorului 4 a retras autorizaţia de funcţionare a Pieţei Reşiţa, ca urmare a rezultatelor unui control complex desfăşurat sâmbăta trecută de către Poliţia Locală şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. Inspectorii au descoperit că administratorii nu respectau nici cele mai elementare reguli de prevenţie a răspândirii COVID-19:

„Nu aveau stabilite circuitele de intrare şi ieşire din complexul comercial, nu aveau montate la vedere dispenserele cu dezinfectant, nu aveau angajaţi care, la intrarea în piaţă, să poată măsura temperatura clienţilor, angajaţii administraţiei pieţei şi comercianţii nu purtau măşti şi mănuşi, piaţa nu era dotată cu pereţi despărţitori între tarabe, la intrarea în toate magazinele din piaţă nu erau luate măsurile de distanţare socială”.

La magazinele alimentare au fost descoperite produse ce pot pune în pericol sănătatea oamenilor, precum carne expirată, produse de patiserie fără documente de provenienţă sau fără termen de valabilitate afişat, precum şi legume şi fructe mucegăite. Toate acestea au fost fie confiscate, fie retrase de la comercializare în vederea distrugerii.

De asemenea, 5 societăţi comerciale nu deţineau acord de funcţionare emis conform legii, drept pentru care a fost demarată procedura de suspendare provizorie a activităţii acestor agenţi comerciali.

Ba mai mult, spaţiul nu mai fusese spălat şi igienizat de mai bine de o lună, deşi acesta este folosit zilnic de mii de oameni, iar depozitarea gunoaielor se făcea necontrolat, chiar în incinta pieţei.

Administraţia locală informează că pentru neregulile menţionate, inspectorii de control au întocmit şi un număr de 17 procese verbale de amendă, în valoare totală de 50.700 lei.

Copyright © 2019 AT Video Creations