Petre Lăzăroiu a fost audiat de greci în dosarul lui Sorin Oprescu

  Fostul judecător al CCR, Petre Lăzăroiu, a declarat că a fost audiat în cursul zilei de judecători de la Curtea de Apel din Atena interesați de dosarul fostului primar general al Capitalei, Sorin Oprescu.

  Sorin Oprescu a cerut protecția statului grec considerând că a avut parte de un proces politic în România, după ce acesta a fost condamnat la 10 ani de închisoare și dat în urmărire internațională. Fostul edil a fost reținut în Atena, în 17 mai, în timp ce ar fi încercat să plece spre o insulă din Marea Egee. Autoritățile elene trebuie să decidă dacă acceptă cererea de extrădare a lui Sorin Oprescu.

  „Am vorbit mai bine de o jumătate de oră. Interesul judecătorilor de la Curtea de Apel din Atena a fost destul de mare. Nu știu în ce măsură o să-l ajute pe Sorin Oprescu. Au fost destul de interesați să afle amănunte din dosar, lucru pe care nu am putut să-l spun pentru că nu știu date din dosar.

  M-au întrebat multe lucruri legate de procedura penală din România. Instanța din Grecia a fost interesată în primul rând să vadă care sunt hibele din dosar, în ce măsură a avut parte Sorin Oprescu de un proces corect sau nu. Eu nu sunt martor-cheie, ca nu cunosc dosarul, și asta le-am spus-o.

  Au întrebat despre imaginea de judecător, despre imaginea justiției române, ei au insistat și m-au întrebat ce mi se pare mie în neregulă și le-am spus din start că nu îmi permit sa comentez decizia unui judecator, dar dosarul in sine ridică multe probleme. Modul de redactare a hotărârii denotă un partizanat vădit, nu stiu de ce judecătorul s-a exprimat asa. Oprescu a fost zugrăvit în aceasta decizie ca un monstru.

  M-au întrebat si despre protocoale cu serviciile, despre condițiile de detentie din penitenciare”, a povestit fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI