Connect with us

Mobile

Petre Daea contrazis de raportul SUA. Raportări false ale “cormoranului”

Published

on

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, se laudă cu producții record de porumb, dar se pare că organismele internaționale nu cred raportările României.

Un raport al USDA (Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite) făcut public pe 20 februarie 2019 estimează că anul trecut producția de porumb a României a fost de 14 milioane de tone, în creștere cu aproximativ două milioane de tone față de 2017. O lună mai târziu, pe 29 martie 2019, Institutul Național de Statistică publică datele provizorii legate de producția vegetală la principalele culturi, în anul 2018. Producția estimată la porumb: 18 milioane de tone, în condițiile unor suprafețe egale cultivate, atât în 2017, cât și anul trecut – aproximativ 2,4 milioane de hectare, informează Agrointel.

Diferența dintre cele două raportări este de 4 milioane de tone, 25% din totalul producției, o neconcordanță uriașă. Aceasta este momentul în care Comisia Europeană a început să aibă semne de întrebare cu privire la corectitudinea datelor furnizate de Guvernul României și a cerut lămuriri.

Sursa: stiripesurse.ro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations