Peste 100.000 de doze de vaccin contra variolei vor fi distribuite în statele membre UE

  Comisia Europeană a anunțat, marți, încheierea unui contract între Autoritatea pentru Pregătirea și Răspunsul în domeniul Sănătății din cadrul Comisiei Europene (HERA) și compania farmaceutică Bavarian Nordic, pentru achiziționarea a 109.090 de doze de vaccinuri de generația a treia, ca răspuns la actualele focare de variolă de maimuță.

  HERA va pune vaccinurile la dispoziția statelor membre ale UE în mod proporțional, începând cu cele care au cea mai mare nevoie de ele. În funcție de numărul cel mai mare de cazuri, până la sfârșitul lunii vor începe deja livrările către statele membre prioritare, care au acordat scutiri naționale pentru vaccin.

  Începând cu 18 mai, au fost raportate aproximativ 900 de cazuri de variolă a maimuțelor în 19 state membre ale UE, precum și în Norvegia și Islanda. În evaluarea sa de risc, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a recomandat țărilor afectate să ia în considerare vaccinarea timpurie post-expunere pentru a preveni boala sau pentru a face ca evoluția acesteia să fie mai puțin gravă.

  Sursa foto: cnbc.com

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI