Connect with us

Actualitate

Pentru că nimeni nu-l „ajută”, Ciprian Ciucu se sapă singur, în lupta pentru PNL Bucureşti. Află trădarea lui Ciucu, povestită de Ciucu

Published

on

237 Ciprian Ciucu rptv.ro

După ce a jucat la ambele capete pentru a candida la funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, pare că face tot posibilul să iasă pe locul doi. De două zile, edilul face gafă după gafă cu interviurile şi postările legate de modul în care şi-a negociat candidatura cu ambele tabere şi despre cum a trădat. De asemenea, Ciucu arată, în mesajele sale, că nu este de acord cu o serie de reguli pentru corectitudinea votului din weekend.

Context
Cu o seară înainte de a-şi anunţa candidatura pentru PNL Bucureşti susţinut de echipa lui Florin Cîţu şi implicit să-şi anunţe susţinerea sa pentru premier, Ciprian Ciucu a semnat un protocol de susţinere reciprocă cu Ludovic Orban şi Violeta Alexandru. Protocolul prevedea și faptul că Violeta Alexandru nu va mai candida pentru șefia PNL București și se va îndrepta către un loc în conducerea națională, iar Ciprian Ciucu va fi susținut la PNL București. Peste noapte, şi-a schimbat opţiunea, iar dimineaţă l-a anunţat pe Ludovic Oban că îl va susţine pe Florin Cîţu şi va candida din partea taberei premierului.

Deşi tabăra Orban s-a văzut nevoită să se replieze şi să refacă toate calculele, cu doar câteva zile înainte de alegerile de la Capitală, Ciprian Ciucu s-a gândit că e mai bine să vorbească el public despre protocolul pe care îl semnare cu câteva ore înainte să se răzgândească. O gafă uriaşă, potrivit specialiştilor din zona politică. Astfel că, într-un interviu exclusiv pe un site de ştiri, a povestit cum a luat decizia.

” Acum pot să vă spun și un lucru, poate vi se va părea ciudat. Chiar cu vreo două zile înainte să decid că voi merge împreună cu echipa lui Florin Cîțu, am avut o discuție cu echipa lui Ludovic Orban și am semnat un protocol de susținere reciprocă. Ideea era ca Violeta Alexandru să se retragă și câștigam en fanfare alegerile din PNL București. Am plecat acasă și m-am întrebat ce s-a întâmplat acolo. M-am simțit puțin intrus, nu m-am simțit dorit, pus cumva simbolic la rever. M-am întrebat dacă vreau să fac același stil de politică din ultimii doi ani, în care președintele PNL a fost extrem de prezent, făcând chiar listele de candidați la Parlament ai PNL București, sau vreau să fac politică în termenii mei? După ce mi-am răspuns că vreau să fac politică în termenii mei, l-am sunat pe Ludovic Orban chiar a doua zi, ca să mai aibă timp să își pună alt candidat, și i-am spus opțiunea mea. A fost o discuție lungă și am decis să merg în echipa în care nu mă simțeam intrus. Vreau să câștig aceste alegeri în care să îmi impun viziunea mea, nu doar să fiu reactiv și tot timpul altcineva să-mi spună ce să fac. Așa se explică decizia mea, care e realistă pentru că am nevoie de o relație bună cu premierul, și pe de altă parte e de conștiință.”, a spus Ciucu în interviu.

Epopeea protocolului a continuat cu un alt mesaj, o nouă gafă a lui Ciprian Ciucu, într-o postare de vineri. Edilul a dezvăluit o convorbire cu preşedintele PNL, Ludovic Orban.

” M-a sunat dl. Ludovic Orban și mi-a spus că nu ar fi publicat hârtia pe care am semnat componența biroului politic dorit de el și susținerea reciprocă pentru că el nu ar face niciodată rău unui primar liberal. Dragă Ludovic, știi ceva? Chiar te cred! Doar că adevărul mă eliberează. E important pentru mine sâ fiu liber. E mai bine așa, să știe colegii noștri și să decidă în cunoștință de cauză.”, a scris Ciucu pe Facebook, un prilej pentru un utilizator să-l întrebe, într-un comentariu, dacă s-a înscris în USR.

Un alt moment controversat a fost cel referitor la modul în care se vor desfăşura alegerile pentru filiala PNL Bucureşti, în care Ciprian Ciucu o va avea adversară pe Violeta Alexandru. Ciucu s-a arătat nemulţumit de faptul că informaţii din întâlnirea pe care au avut-o cele două echipe, pentru a stabili după ce reguli se va vota, au ajuns în presă. Edilul şi echipa sa au părăsit sala.

” Incredibil! Eram 8 oameni în camera aceea, 4 din echipa mea. Adică își asumasera din start acest gest urât? Îl premeditaseră? Ei publicaseră in timp ce discutam un articol mincinos intr-o publicație on-line în care au cont direct cu username și parolă, (deci fără să treacă prin filtrul redacției) au trimis repede (tot în timpul discutiilor!!!) articolul (care reflecta clar discuțiile noastre, dar fals) la presă și pe grupurile lor de whatsapp.”, a scris Ciucu la scurt timp, pe Facebook.

„Este datoria mea de Președinte al PNL București să veghez la corectitudinea exprimării votului la alegerile de sâmbătă.
Am propus:
1. Vot în ordine alfabetică la nivelul tuturor delegaților PNL București așa cum s-a întâmplat în toate filialele județene. PNL București este o singură organizație. Nu sunt alegeri pentru un sector, sunt pentru organizația PNL București. Indiferent de sectorul din care fac parte, oamenii vor veni să voteze civilizat, fără aglomerație, în ordine alfabetică.
2. Votul fiind secret, el nu poate fi transmis către alte persoane. Prin urmare, orice tentativă de utilizare a telefonului sau a altor dispozitive în acest scop trebuie să fie descurajată.
3. Pentru asigurarea secretului votului am propus ca buletinele de vot să fie introduse în plicuri la părăsirea cabinei de vot. Votanții se vor deplasa exclusiv către urna de vot. Nu către o altă parte a sălii pentru a fi arătat unei alte persoane.
4. Măsuri stricte de protecție în condiții de pandemie, asigurând distanțarea între persoanele care își exercită dreptul de vot.
5. Secretariat tehnic și comisie de numărare a voturilor cu reprezentanți din partea fiecărui candidat. În număr egal. (…)
Ne vedem sâmbătă la cele mai corecte alegeri.”, i-a transmis Violeta Alexandru, care a arătat că este deschisă la continuarea discuţiilor dintre cele două echipe.

Foto: Facebook Ciprian Ciucu

Copyright © 2019 AT Video Creations