Connect with us

Actualitate

Pe surse: Ministerul Educației va organiza noi concursuri pentru directorii de școală

Ministerul Educației va organiza noi concursuri pentru directori de școală pentru a ocupa posturile rămase vacante.

Published

on

Ministerul Educației va organiza examene pentru posturile de directori și directori adjuncți în școlile în care nu s-au ocupat locurile prin concurs anul trecut.

Coform datelor existente pe surse în acest moment, proba scrisă va avea loc în februarie, iar interviurile se vor programa în luna martie.

În contextul ultimului concurs organizat în luna decembrie a anului trecut, Ministerul Educației a menționat că au fost scoase la concurs 8.652 de funcții vacante la nivel național, dintre care 6.231 funcții de director și 2.421 funcții de director adjunct. Dintre acestea, aproximativ 30%  au rămas vacante.

Privind procedura de declarare a candidatului “reușit”, este declarat “reușit” candidatul care are punctajul cel mai mare la proba interviului; care este titularul unității de învațământ pentru care candidează și care are gradul didactic cel mai înalt. În cazul în care notele sunt egale, ierarhizarea candidaților și declararea candidatului “reușit” se stabilește de către Consiliul profesoral al unității de învațământ cu situație specifică, prin vot secret.

Astfel, candidatul declarat “reușit” pentru funcția de director sau director adjunct pentru care a optat, în condiții de egalitate, se stabilește prin hotărârea Consiliului profesoral, exprimată în urma votului secret a cel puțin două treimi din totalul membrilor, find declarat “reușit” candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi. Reamintim că pentru a putea ocupa un post de director de școală, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 la fiecare probă (proba scrisă și proba de interviu).

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations