Connect with us

Actualitate

Pastila anti-Covid, eficientă și pentru tulpina Omicron

Published

on

Directorul Pfizer susține că pastila anti-COVID dezvoltată de companie va fi eficientă și în cazul pacienților infectați cu varianta Omicron.

„Sunt foarte încrezător că acest medicament funcționează pentru toate mutațiile cunoscute, inclusiv pentru Omicron”, a spus Albert Bourla la CNBC.

„Lucrăm și la alte medicamente pentru eventualul caz în care poate apărea o rezistență la acest tratament”, a adăugat el, potrivit Business Insider.

Albert Bourla dă asigurări că Pfizer a conceput pastila să funcționeze indiferent de mutația virusului. Aceasta nu atacă virusul în sine, ci blochează o enzimă care joacă un rol cheie în procesul de înmulțire a acestuia.

În 17 noiembrie, Pfizer a cerut Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA să acorde autorizație de utilizare de urgență pentru medicamentul său antiviral oral pentru cazurile ușoare și moderate de COVID-19.

Pfizer a spus că pastila a dus la o reducere cu 89% a spitalizărilor și a deceselor într-un studiu pe 774 de participanți.

Oamenii de știință încă nu sunt siguri în ceea ce privește severitatea infecțiilor cauzate de varianta Omicron a COVID-19. Tulpina a fost pentru prima dată secvențializată de cercetătorii din Africa de Sud, unde s-a răspândit rapid. Varianta a fost identificată până acum în Australia, Belgia, Botswana, Marea Britanie, Danemarca, Germania, Hong Kong, Israel, Italia, Olanda, Franța, Canada și Africa de Sud, potrivit Reuters.

Copyright © 2019 AT Video Creations