Connect with us

Actualitate

Pași importanți în detectarea Omicron – Un nou test PCR

Published

on

Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene a făcut o descoperire importantă în detectarea Omicron, potrivit unui comunicat dat marți de către Executivul european.

Este vorba despre un nou test PCR, ce poate diagnostica noua variantă, fără a mai fi nevoie de secvențiere, care înseamnă costuri suplimentare și o perioadă mai lungă de timp.

„Această nouă metodă oferă oportunități pentru detectarea mai rapidă și mai ieftină a Omicron și va permite o mai bună urmărire a noii variante răspândite în UE și în întreaga lume. Știința s-a dovedit a fi o componentă esențială în lupta noastră împotriva COVID-19. Sunt recunoscător pentru munca neobosită a tuturor oamenilor de știință în timpul acestei pandemii și nu numai”, a precizat Comisarul pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, responsabil pentru Centrul Comun de Cercetare, Mariya Gabriel.

Comisarul pentru Sănătate și Siguranță alimentară, Stella Kyriakides, a declarat la rândul său:

 „Pentru a continua să luptăm împotriva COVID-19, avem nevoie de cele mai eficiente și actualizate instrumente oferite de știință. Odată cu răspândirea rapidă a mai multor variante transmisibile, cum ar fi Omicron, nevoia de diagnosticare precisă este la fel de importantă ca întotdeauna. Noua metodologie de testare prezentată astăzi de Centrul nostru Comun de Cercetare va ajuta la asigurarea faptului că varianta Omicron este detectată mai rapid și va reduce sarcina asupra capacităților de secvențiere ale statelor membre. Făcând acest lucru, putem obține o mai bună înțelegere a răspândirii Omicron, putem izola cazurile mai eficient și putem reduce presiunea deja semnificativă asupra sistemelor noastre de sănătate.”

Laboratoarele care efectuează teste PCR se vor putea adapta rapid, se arată în comunicat.

Sursa foto: Pixabay

Copyright © 2019 AT Video Creations