În Conferința de presă susținută la Argeș, președintele executiv al Partidului Ecologist Roman, Mohammad Murat, s-a arătat îngrijorat cu privire la situația economico-socială actuală în care se află România. Acesta a punctat faptul ca de 15 ani lucrurile nu se îmbunătățesc, ba dimpotrivă, iar cei care suferă sunt bineînțeles, romanii.
”Suntem într-o perioadă în care se resetează lumea economic. Războiul din Ucraina are repercusiuni la nivel mondial și din ce în ce mai mulți oameni se îndreaptă spre sărăcie. Dacă acum 15 ani un pensionar plătea 15% din pensie pentru utilități pe lună, astăzi plătește 60%. Acum 15 ani România a avut un număr de 3,4 mil. de oameni cu posibilități limitate, astăzi sunt 5-6 mil. Întrebarea este putem schimba ceva și oferi înapoi din ceea ce ne-au oferit familia și studiile?”

De asemenea, președintele executiv PER, s-a arătat îngrijorat și de faptul că românii pleacă din ce în ce mai mult din țară și susține că singura soluție de a diminua sau chiar opri acest demers, ar fi niște proiecte care să ridice nivelul de trai.
”Anul asta se preconizează plecarea a 700 de mii de români în străinătate. S-a întrebat cineva de ce? Partidele politice de la guvernare ne vor spune la alegeri despre strategii politice, dar nu ne spun despre motivul pentru care au plecat și pentru care 4 ani cât sunt mandatele stau în afară și îi chemați cât sunt alegerile pentru o lună înapoi. De ce sa vină înapoi?”

Mohammad Murat a pus punctul pe “i” cu două lucruri foarte importante care din păcate lipsesc în România și anume: să fim uniți pentru interesele României și să avem curajul de a spune lucrurilor pe nume.
”În România au fost aleși oameni din alte țări, care au interese în România și nu români care vor cu adevărat să facă ceva pentru țara lor. Acest capitol trebuie să fie încheiat. Ori suntem o țară europeană, democratică, ori stăm și așteptăm semnale de la diverși și să facem cum vor ei.”

Partidul Ecologist Român ne asigură este altfel, de aceea sloganul partidului este “Suntem diferiti”. Președintele executiv al partidului își dorește să înțeleagă România, să aprofundeze și să rezolve problemele reale ale acesteia, dar nu doar în punctele cunoscute sau instituțiile de interes politic, ci și in sate și comune, unde trăiesc de fapt cei mai mulți oameni.
”Acolo este România. Noi nu putem vorbi de ecologie și de tăierea lemnului atâta timp cât oamenii nu au cu ce să se încălzească. 37% din gospodăriile românești au veceuri în curte deși suntem în UE. Vin și ne spun să facem regularizarea la energie. S-au gândit că în România pensiile sunt de 4 ori mai mici decât cele din UE? S-a gandit UE la frații lor și la faptul că pentru a gândi pozitiv au nevoie de condiții minime de trai? Nu vrem pensii de 600-1000€, ci măcar 500€ sa plătim gazul și curentul.

Președintele executiv al PER ne-a asigurat ca scopul lor este de a-i apăra pe acei oameni care nu au cum și cu ce să se apere. Orice român care are o valoarea de orice fel, fie ea intelectuală, sau financiară, trebuie sa devină capital pentru România.
”Românii trebuie să fie capitalul țării. Nu facem nimic cu DNA. Am cheltuit peste 1 miliard de euro pe DNA și ce am luat înapoi? Cei care au furat au rămas cu banii, iar țara cu furtul de pe urma căruia nu a câștigat nimic. Nu mai bine luam banii înapoi și cu ei făceam spitale, scoli, cluburi sportive?”

Muhammad Murat s-a arătat foarte indignat de imaginea eronată pe care o au țările din UE și nu numai despre România, iar pentru asta îi consideră responsabili pe cei din clasa politica.
”Ce-am făcut? Am creat imaginea că în România sunt hoți? Nu în România nu sunt hoți. Nu așa cum au încercat să creeze imaginea. România are valoare, are 5000 de academicieni.Trebuie schimbată clasa politică pentru un viitor în România.”

În încheiere, Muhammad Murat a ținut să precizeze că pe toată durata pandemiei, politicienii care au fost delegați cu coordonarea acesteia puteau să facă mult mai multe lucruri decât au făcut pentru România. De asemenea, deși nu este român, se simte mai român decât mulți români, iar asta este amprenta celor deja 40 de ani de Romania.

Deși este de doar un an la conducerea Partidului Ecologist Român, acesta se implică și își dorește să schimbe lucrurile în bine pentru români și România.

LASĂ UN RĂSPUNS

TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI