Connect with us

Actualitate

Partidul Ecologist Român critică dur măsura de a scoate Limba Română, Engleza și Istoria de pe lista cu olimpiadele școlare naționale

Partidul Ecologist Român critică dur măsura de a scoate Limba Română, Engleza și Istoria de pe lista cu olimpiadele școlare naționale

Published

on

Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român (PER), a luat o poziție clară împotriva măsurilor anunțate de Ministerul Educației de a scoate Limba Română, Engleza și Istoria de pe lista cu olimpiadele școlare naționale.

Conform acestuia, „este inadmisibil ca într-o ţară ca România, unde analfabetismul funcţional depăşește 50 %, ministrul Cîmpeanu să renunţe din pix la concursul de excelenţă la limba noastră și la istoria României! Este o greșeală strategică!”, notând de asemena dezastrul creat în educație în ultimii ani din cauza pandemiei, elevilor fiindu-le furată constant șansa de a performa și de a se dezvolta.

În schimb, PER propune acordarea unei atenții sporite sectorului educației, care o duce din rău în mai rău în ultimii ani, ratele abandonului școlar și a analfabetismului funcțional pictând o figură întunecată asupra viitorului României. Astfel, Dănuț Pop îl îndeamnă pe ministrul Sorin Cîmpeanu „să încurajeze competiția internă națională pentru olimpici, să stimuleze elevii în participarea acestora la concursuri şi olimpiade, prin burse, premii, tabere de studiu, centre culturale si de invenții științifice, schimburi de experiență”.

Această reacție apare în contextul indignării naționale formate în jurul anunțului ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, privind scoaterea disciplinelor de Limba Română, Engleză și Istorie de pe lista cu olimpiadele școlare naționale pe motiv că nu sunt parte a unor olimpiade internaționale. Drept răspuns, mai multe asociaţii ale elevilor au semnalat că este nevoie să se ofere tuturor elevilor oportunitatea de a performa, indiferent de materie.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations