Connect with us

Actualitate

Partidul AUR cere demisia Guvernului – bune intenții sau o stratagemă de a atrage și mai multă popularitate?

Published

on

Liderul AUR, George Simion, alături de alți reprezentanți ai partidului, însoțiți de zeci de manifestanți înarmați cu steaguri şi vuvuzele, au cerut astăzi demisia Guvernului, ca urmare a incidentului de la Spitalul Matei Balș, care s-a soldat cu 6 decese. S-au scandat lozinci precum „Demisia!”, „Jos Guvernul!”, „Ruşine să vă fie!” sau „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”.

Acțiunea de protest pretinde să aibă la bază cele mai bune intenții față de nevoile populației și este o critică directă la adresa proastei gestionări a sistemului medical românesc, de-a lungul timpul. Dincolo de aceste aspecte, e bine să nu uităm că Partidul AUR s-a strescurat la guvernare într-un moment în care nimeni nu se aștepta și momentan și-a asumat rolul de „Războinic” pentru binele poporului. Însă, nu putem să nu ne întrebăm, care este strategia partidului dincolo de aceste acțiuni care sunt evident populiste. Să fie chiar binele administrației scopul final sau e vorba de o luptă pentru popularitate în speranța unor rezultate politice viitoare și mai puternice, care să le ofere cu adevărat un cuvânt de spus în Parlament, dincolo de lozincile din stradă. Adevărul rămâne de văzut.

Tragedia de la Balș e un nou memento că România trebuie fie mai implicată în propria dezvoltare, asta e cert, însă, în același timp trebuie să fim conștienți că schimbarea nu poate veni peste noapte, iar ceea ce s-a întâmplat acum nu este doar rezultatul actualei administrații. Trebuie să înțelegem că, indiferent de orice forțe exterioare care caută să facă zgomot pentru propriul bine, o administrație se construiește în timp. Iar procesul Demisia-Demisia nu ajută pe nimeni, e doar un bandaj inutil pe o rană care supurează.

Copyright © 2019 AT Video Creations