Părinți români, reținuți în Danemarca după ce bebelușul lor a ajuns la spital cu hemoragie craniană

  Într-un final, autoritățile din Danemarca au oferit informații despre cazul cutremurător al nou-născutului Mathias, fiul românilor Ionuț și Sorana Rotundu care locuiau în această țară de doi ani.

  Rudele din România nu reușeau să afle nimic despre aceștia după ce, pe 31 ianuarie 2022, micuțul a ajuns la Spitalul din Odense cu hemoragie craniană.

  Potrivit procedurii standard, medicii au alertat poliția, iar părinții au fost reținuți.

  „Părinții au fost arestați preventiv, timp de patru săptămâni. Cazul e sub investigație”, a confirmat Christina Bork Hansen, de la Poliția din Iutlanda de Sud-Est

  Instituțiile daneze au refuzat să ofere date despre starea de sănătate a bebelușului, spunând că acestea „sunt date confidențiale”.

  Răspunsurile au venit datorită implicării Adrianei Mureșan care a luat legătura atât cu membrii comunității din Diaspora, cât și cu membrii ai Senatului României, familia din țară reușind să ajungă la Ambasada României în Danemarca. Pe 4 februarie oamenii au aflat că Mathias se află în spital, în afara oricărui pericol, iar părinții lui așteaptă rezultatele anchetei.

  „Noi știm că ei sunt nevinovați și îl iubesc pe Mati necondiționat. Suspectăm că a fost o problemă de la naștere, fiindcă travaliul Soranei a durat două zile. Credem că acesta este motivul pentru care starea micuțului lor s-a înrăutățit în ultimele ore”, susțin prietenii familiei Rotundu, într-o postare pe Facebook.

  Între timp, rudele solicită informații despre un avocat în Danemarca specializat pe Protecția și Drepturile Copilului și Drepturile Omului care îi poate ajuta în demersurile pentru repatrierea nou-născutului, înainte ca el să fie dat în plasament sau adopție de către statul danez, care acum are tutela.

  Sursa foto: libertatea.ro

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI