Connect with us

Actualitate

Parada „Bucharest Pride 2021”, care promovează drepturilor LGBTQ+, în postul Adormirii Maicii Domnului

Published

on

Sfidare sau coincidență, Asociația Accept, un ONG care promovează drepturile comunității LGBTQ+, a anunțat că va organiza parada  „Bucharest Pride 2021” în intervalul 9-14 august, o perioadă extrem de însemnată pentru creștini, care coincide cu postul Adormirii Maicii Domnului, transmite Gazeta de Cluj.

Parada nu este văzută cu ochi buni de românii care adoptă o atitudine conservatoare, fiind considerată o formă de sfidare și de instigare a creștinilor și nicidecum o coincidență. Rețelele de socializare au devenit un câmp de luptă pentru cei ce susțin comunitatea LGBTQ+ și opozanți, iar reacțiile ostile la adresa mișcării minorităților sexuale nu au întârziat să apară.

„În orice caz, să le dea Dumnezeu minte la toți oamenii și să fie cuminți, să fie buni, să se realizeze frumos, să întemeieze familii bune, oh, Doamne, cât am vrea. Noi ne dăm toată silința, cât putem, să-i educăm pe tineri să fie oameni normali, realizați frumos, oameni care întemeiază cămine și care își fac o profesie așa cum se cuvine, noi asta încercăm, nu urâm pe nimeni. Am vrea să-i vedem pe toți mergând pe calea cea normală și bună. Cum am spus, ne dăm toată silința să îi ducem pe calea cea bună, să vadă ce frumoasă e viața normală, să îi putem face și pe ei să aibă o viață normală. Ne rugăm Lui Dumnezeu să-i îndrepte.” a declarat IPS Andrei Andreicuț, citat de Gazeta de Cluj.

„Cred că cei care organizează  doresc cu adevărat să promoveze acceptarea diversității și au un minim de inteligență nu fac gesturi de sfidare, pentru că astea în mod inevitabil, se întorc împotriva  lor, deci cel mai probabil este doar o coincidență, astfel cei care ar avea de pierdut ar fi numai membrii comunității LGBTQ+, nu altcineva. Până la urmă aceasta este o formă de a se exprima, sigur că ar fi putut găsi o perioadă mai bună a anului pentru a nu lăsa loc la astfel de interpretări și pentru a evita orice posibilă tensiune, pentru că românii sunt extrem de netoleranți cu orice tip de minorități, nu doar cele sexuale” a transmis deputatul PNL Ioan Sabin Sărmaș.

„Puteau să aleagă un alt moment ca să-și exprime valorile și credințele, să-și facă publică cauza. Se putea și într-o altă dată. Faptul că acest eveniment are loc într-o sărbătoare ortodoxă este un act de sfidare a majorității și o încercare de a crea scandal. Caută o reacție din partea celorlalți. Cred că este un lucru total nepotrivit și nu se pot aștepta la toleranță din partea societății dacă ei sunt intoleranți cu majoritatea.” a declarat şi senatorul PSD Vasile Dîncu.

” Vom face și noi, creștinii, manifestările și marșurile noastre, dar ele sunt după total altă matrice decât cele menționate. Iar în privința fraților noștri căzuți între tâlharii sufletului, adică a celor care au căzut în păcatul homosexualității, trebuie să avem multă empatie, știind iadul sufletesc în care se găsesc. Trebuie să spunem adevărul, dar într-un mod prin care să nu-i îndepărtăm.” a susţinut şi deputatul AUR Ilie-Alin Coleșa, mai transmite Gazeta de Cluj.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations