Connect with us

Actualitate

Pământul se află în raza a 3 asteroizi!

Published

on

Pământul este amenințat aproape constant de resturile spațiale sub formă de asteroizi și meteoriți, iar săptămâna aceasta nu face excepție. NASA a anunțat că în această săptămână trei asteroizi „potențial periculoși”, care măsoară peste 15 metri în diametru se apropie de Pământ.

Azi, 16 septembrie, asteroidul 2020 RW3, care măsoară aproximativ 18 metri  în diametru va trece pe lângă Pământ la o distanță de 2,5 milioane de km. Joi, 17 septembrie, două roci spațiale mult mai mari: 2020RN1 de 30 de metri și QJ33 de 62 de metri, vor trece pe lângă planeta noastră la o distanță sigură de șapte milioane și respectiv 2,5 milioane de km.

Astronomul amator Leonardo Amaral cu sediul la observatorul Campo dos Amarais din Brazilia, a fost observat de pe 27 august asteroidul 2020 QU6, ce avea o lățime de 1.000 de metri, suficient de mare pentru a provoca daune semnificative dacă ar lovi Pământul. Asteroidul a trecut la o distanță de 40 de milioane de kilometri, de peste 100 de ori distanța dintre Pământ și lună, pe 10 septembrie.

„Această descoperire ne amintește că, deși am găsit cele mai mari NEO-uri (Near-Earth Objects), totuşi nu le-am găsit pe toate”, a declarat Casey Dreier, consilier senior pentru politici spațiale de la The Planetary Society. Omenirea trebuie să rămână mereu vigilentă la amenințările din spaţiu,  deoarece un astronom amator din Brazilia a descoperit un asteroid mare şi periculos  care a alunecat cumva pe lângă planeta noastră chiar luna trecută, fără ca NASA să-l fi depistat.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations