Connect with us

Actualitate

(P) De ce este bine să sortăm deşeurile reciclabile de gunoiul menajer. Ghidul de colectare selectivă al SC Salubrizare Sector 5 SA

Published

on

237 Salubrizare Sector 5 rptv.ro 1

Locuitorii Sectorului 5 sunt încurajaţi să sorteze deşeurile. Societatea Salubrizare Sector 5 SA le pune la dispoziţie recipiente pentru colectare selectivă. Totul, pentru un Sector 5 mai curat, pentru un mediu sănătos.

Beneficiile colectarii selective

– economisire de materie primă şi energie;
– reducerea poluării aerului şi a apei;
– îmbunătăţirea condiţiilor de igienă urbană;
– reducerea costului de producţie a ambalajelor;
– reducerea cantitatilor de deseuri ce ajung la depozit;
– se diminuează semnificativ costurile și se protejează natura;
– se evită amenzile aplicabile pentru nerespectarea reglementărilor în vigoare;
– se contribuie la conservarea resurselor naturale ale pământului;
– se recuperează materialele reciclabile care ulterior se transformă în materie primă;
– se reduce cantitatea de poluanţi din aer, apă și sol;
– se reduce consumul de energie și se conservă resursele naturale;
– ajută la menținerea unui mediu mai curat.

Modul de depozitare a deşeurilor

1. Deșeuri menajere (nereciclabile) – reprezintă toate deșeurile care nu se pot recicla (ex. resturi alimentare, coji de fructe și legume, etc). Încă nu s-a stabilit o culoare oficială pentru acest tip de deșeuri.
2. Plastic şi metal (deșeu ambalaje din plastic) – în această categorie intră toate obiectele din plastic și metal care se pot recicla (ex. cutii și diverse recipiente, pet-uri, jucării, piese de la aparate stricate, doze de bere și de sucuri, piese metalice diverse, etc). Culoarea desemnată pentru acest tip de deșeuri reciclabile este GALBEN.
3. Hârtie (deșeu ambalaje din hârtie/carton) – toate obiectele din hârtie care se pot recicla (ex. caiete, foi de hârtie imprimate/neimprimate, maculatură, ziare, reviste, cutii carton, etc). Culoarea desemnată pentru acest tip de deșeuri reciclabile este ALBASTRU.
4. Sticlă (deșeu ambalaje din sticlă) – sunt toate obiectele din sticlă care se pot recicla (ex. sticle băutură, borcane, geamuri, etc.). Culoarea desemnată pentru acest tip de deșeuri reciclabile este VERDE.

Detalii despre legislaţia privind gestionarea deşeurilor găsiţi pe site-ul salubrizare5.ro, la capitolul Ghid Colectare Selectivă şi Legislația în vigoare privind colectarea selectivă a deșeurilor.

Foto: Salubrizare5.ro

Copyright © 2019 AT Video Creations