Connect with us

Actualitate

Ordonanță militară pentru tăierea pensiilor speciale

Published

on

Tot mai multe solicitări vin din partea societății și a partidelor politice pentru tăierea pensiilor speciale, care înghit 200 milioane euro lunar. Criza economică ce va succede pandemiei este principalul argument.

„Avem o criză de sănătate publică care se așază peste o criză economică. Acum nu mai vorbim despre creștere economică, ci despre apărare și supraviețuire. Trebuie să ne ridicăm la înălțimea vremurilor în care trecem. Avem deja mii de oameni trimiși în șomaj tehnic. Trebuie să ajutăm acest guvern să ia decizii bune pentru economie. Hai să ne mai gândim o dată la plafonarea pensiilor speciale. Dacă până acum era o discuție politică, acum e o discuție despre supraviețuire”, a afirmat liderul USR, Dan Barna, în timpul dezbaterilor parlamentare legate de decretul de instaurare a stării de urgență.

La sfârșitul lunii ianuarie, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care erau eliminate pensiile speciale ale magistraților și parlamentarilor, urmând ca pe viitor aceștia să aibă pensii calculate pe principiul contributivității.

Imediat au fost depuse la Curtea Constituțională două sesizări de neconstituționalitate, una de către Înalta Curte de Casație și Justiție, cealaltă de către Avocatul Poporului.

CCR programase soluționarea acestei cauze pentru 18 martie însă a decis ca aceasta să fie amânată pentru luna aprilie.

”În scopul prevenirii răspândirii infecțiilor respiratorii cauzate de COVID 19 și de gripa sezonieră și pentru buna desfășurare a activității Curții Constituționale, Plenul Curții Constituționale a hotărât PRESCHIMBAREA TERMENELOR DE JUDECATĂ DIN LUNA MARTIE 2020 PENTRU LUNA APRILIE 2020, cu refacerea corespunzătoare a procedurilor de citare”, a anunțat CCR.

Copyright © 2019 AT Video Creations