Connect with us

Actualitate

Olimpiadele şi concursurile şcolare, reluate după doi ani de pauză

Published

on

Ministerul Educaţiei a decis reluarea organizării olimpiadelor şi concursurilor şcolare. Acestea au fost suspendate timp de doi ani, din martie 2020. La finalul anului 2021, pe site-ul ministerului au fost publicate listele complete ale concursurilor și olimpiadelor școlare 2021-2022, naționale şi internaționale, ale competițiilor sportive din țară și străinătate, recunoscute de minister, transmite roeducatia.ro.

,,Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a aprobat lista olimpiadelor și competițiilor internaţionale pe discipline școlare, sportive și proiecte educative desfășurate în România și în străinătate cu participarea elevilor români, lista competițiilor naționale pe discipline școlare și proiecte educative care se organizează și se desfășoară în anul școlar 2021-2022 și lista activităților de pregătire și selecție a loturilor naționale pentru participarea la competițiile internaționale.

Se reiau, astfel, în anul școlar 2021-2022, organizarea și desfășurarea olimpiadelor și concursurilor școlare, după ce acestea au fost suspendate pe durata anilor școlari 2019-2020 și 2020-2021.

Ca elemente de noutate, în listele aprobate se regăsesc, pe lângă olimpiadele și concursurile pe discipline școlare – matematică, fizică, biologie, chimie, astronomie, geografie, filozofie, informatică, lingvistică, limbi moderne etc., și competiții interdisciplinare de tipul concursurilor de robotică, de creativitate, de inovare și creație digitală.“, a transmis Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat de presă.

Lista competiţiilor internaţionale pe discipline şcolare, sportive şi proiecte educative

Anexa_1_Competitii_internationale_2022Descarcă

Lista competiţiilor naţionale pe discipline şcolare şi proiecte educative

Anexa_2_Competitii_nationale_2022Descarcă

Lista activităţilor de pregătire şi selecţie

Anexa-3_Pregatire-loturi-nationale_2022Descarcă

,,Ministerul Educației susține și recunoaște participarea elevilor români la 76 de competiții internaționale, ce vor avea loc în România și în străinătate, precum și organizarea și desfășurarea unui număr de 34 de competiții naționale pe discipline școlare și proiecte educative prin care se va asigura selecția elevilor care vor participa la competițiile internaționale. Ministerul Educației va organiza și activitățile de pregătire și selecție a 36 de loturi naționale în vederea participării la competițiile internaționale.

Listele pot fi completate și cu alte competiții internaționale și naționale pe discipline școlare și proiecte educative, cu avizul Ministerului Educației.

În funcție de evoluția pandemiei de COVID-19, Ministerul Educației are în vedere completarea cadrului normativ care să permită organizarea și desfășurarea olimpiadelor și concursurilor școlare și în format on-line, după modelul competițiilor internaționale din ultimii doi ani.“, se mai arată în comunicatul de presă al Ministerului Educaţiei, citat de roeducatia.ro.

Copyright © 2019 AT Video Creations