Connect with us

Mobile

Olguța revoltată. De ce să muncim sâmbăta?

Published

on

Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii din Guvernul PSD, a explicat, într-un comentariu pe Facebook, că liberalii vor să oblige românii să lucreze şi sâmbăta.

Cei care s-au revoltat cel mai mult, fără a înțelege și explicațiile din proiectul de lege, au fost oamenii care la locul de muncă stau mai mult pe Facebook, dau toată ziua comentarii și Like-uri, stau mai mult la fumoar, sparg ușa la 16.00, își iau pauze pe bandă rulantă, trăiesc doar în weekend, urând fiecare zi de muncă, încearcă prin orice mijloc să-și fenteze șeful în încercarea de a lucra mai puțin și se bucură de toate punțile posibile date de Guvern cu ocazia oricărei sărbători. De-ar fi o permanentă vacanță, ce bine ar fi… pentru că timpul trece, leafa merge. Și salariile de astăzi nu mai sunt mici, dovadă că mereu mall-urile sunt pline, la fel și hotelurile de la munte sau mare, iar în trafic sunt mașini cu câte o persoană în ele. Traiul în România nu mai e demult rău.

Revenind… nimeni nu s-a revoltat că se închide țara când Guvernul – indiferent de numele său – a dat, cu nemiluita, zile libere, celebrele punți.

De-a lungul vremii, guvernanții au fost darnici atunci când a venit vorba de „punți”. Adică dacă în alte țări joi este zi liberă, nimeni nu dă liber și vineri. Oamenii merg la muncă, nu și în România, unde aceste „punți” sunt deja o tradiție. Niciun guvern nu a avut curajul să rupă „datina”. Chiar și tehnocrații, marii apărători ai bugetului, ai performanței, s-au aliniat tradiției. De exemplu, românii au beneficiat de o minivacanță de cinci zile, de 1 Decembrie, și pe vremea Guvernului Cioloș. Executivul a aprobat, la acel moment, o Hotărâre prin care ziua de 2 decembrie se stabilise ca zi liberă. Rămâne de văzut ce zile libere vor mai inventa politicienii în anii care urmează. Până una alta, liberalii vor să fie și sâmbăta zi lucrătoare.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations