Connect with us

Actualitate

OK MEDICAL trage un semnal de alarmă în ceea ce privește relaxarea COVID-19

Published

on

OK MEDICAL atrage public atenția pacienților săi și autorităților în ceea ce privește următoarele aspecte:

Pe fondul relaxării generate de o rata scăzuta de infectare, s-au organizat / se organizează o serie de evenimente culturale/artistice/sportive care NU respecta protocolul epidemiologic impus de lege: acces în locația evenimentului fără verificare QR a Certificatelor Verzi, protocoale de testare rapida la locație fără respectarea unor norme minime (zero distanțare intre participanți în zona testării, neschimbarea mănușilor și a altor echipamente de protecție, precum și absenta dezinfectării după recoltarea unui pacient), folosirea unor teste neacreditate cu rata mare de eroare, nepurtarea măștii în interiorul locației, etc.

Cele enunțate mai sus sunt cauza unui număr semnificativ de îmbolnăviri în prezent și reprezinta un potențial uriaș de naștere a unor noi focare în următoarea perioada.

Recomandam pacienților noștri, în special celor care NU au trecut prin boala, sa evite pe cât posibil participarea la astfel de adunări publice în perioada următoare, având în vedere faptul ca ne aflam în pragul unui val cu potențial de infectare mult mai mare decât cele anterioare.

Atragem atenția autorităților cu privire la următoarele aspecte:

1. Monitorizarea DE FACTO și PERMANENTA a tuturor adunărilor publice în vederea respectării normelor legale

2. Actualizarea formulei de calcul a incidentei, incluzând elementul statistic „trend” în formula de calcul, având în vedere ca formula actuala mai degrabă releva o fotografie din trecut a situației pandemice, decât una din prezent.

3. Implementarea unui interval de valabilitate a testelor antigen de maximum 24h, în cazul în care acestea sunt efectuate ocazional, și un interval de valabilitate de 72h, în cazul în care acestea sunt recurente constant conform unei scheme epidemiologice. În cazul testelor RT-PCR intervalele corespondente fiind 3 zile, respectiv 7 zile.

4. Implementarea unor proceduri care iau în calcul faptul ca o persoana vaccinata NU ESTE IMUNIZATA, ci poate fi purtătoare-transmitenta a virusului.

Ok Medical este lider național în testarea SARS-CoV-2, având acces direct la mii de pacienți zilnic și procesând informații „la prima mana” în ceea ce privește situația pandemica REALA din Romania.

Copyright © 2019 AT Video Creations