Connect with us

Actualitate

OK Medical acuză DSPMB că nu introduce pacienții raportați cu COVID-19 în Corona forms. Compania medicală a făcut plângeri penale la DNA și DIICOT

Published

on

,,OK Medical a formulat și transmis astăzi, 01.04.2021, două plângeri penale împotriva angajaților DSPMB. Plângerile au fost înregistrate la DIICOT și DNA și au în vedere săvârșirea mai multor infracțiuni posibil săvârșite de angajații DSPMB, inclusiv infracțiunile de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor. Totodată astăzi, 01.04.2021, Compania a transmis și către Ministerul Sănătății o adresă de clarificare a situației din cadrul DSPMB, instituție care refuză să îndeplinească obligațiile legale impuse prin Ordinul nr. 2.240 din 30 decembrie 2020, emis de Ministerul Sănătății.”, se arată într-un comunicat de presă al companiei medicale.

Vezi AICI plângerea depusă la DNA și AICI, plângerea depusă la DIICOT.

OK Medical susține că, din luna februarie și până în prezent, DSPMB a nu a introdus în aplicația Corona forms aproximativ 3.000 de pacienți, raportați conform prevederilor legale. Compania susține că, în acest fel, raportarea numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 a fost eronată, pacienții depistați pozitiv nu au fost plasați în izolare, aceștia nu au putut beneficia de concediul medical pentru COVID-19 și nu au putut beneficia de îngrijiri medicale.

Compania medicală mai precizează că a încercat să soluționeze situația prezentată cu DSPMB, dar fără succes. ,,Directorul DSPMB a decis cercetarea disciplinară a medicilor epidemiologi din cadrul DSP, care, împreună cu OK Medical, au propus măsuri constructive de combatere a pandemiei, invocând motive nereale, nelegale, cu scopul de a intimida si de a ne forța să renunțăm la demersurile noastre legale, juste și corecte din punct de vedere epidemiologic.”, a mai transmis OK Medical.

Vezi AICI solicitarea transmisă Ministerului Sănătății, după depunerea plângerilor penale.

AICI și AICI găsești solicitarea către DSPMB.

Copyright © 2019 AT Video Creations