Connect with us

Actualitate

Oamenii din Bolintin Vale nu renunță. A doua seară de proteste după ce bărbatul lovit cu o piatră în cap a murit

Published

on

Oamenii au ieşit din nou în stradă, joi seară, în localitatea Bolintin Vale din judeţul Giurgiu, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de acţiunile pe care autorităţile le întreprind în cazul unei familii despre care localnicii susţin că îi terorizează.

Este a doua seară în care oamenii ies în stradă, după ce un localnic, tatăl a doi copii, a murit după ce a fost lovit în cap cu o piatră de unul dintre membrii familiei pe care localnicii o acuză.

Numărul celor care au ieşit în stradă, joi seară, este considerabil mai mare decât al celor care au participat la primul protest, care a avut loc miercuri seară.

Sunt aproximativ 300 de oameni care protestează, iar la faţa locului au fost trimise, la fel ca şi în seara anterioară, forţe de ordine, au declarat pentru News.ro surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Giurgiu.

Protestatarii scandează „Bolintinul! Bolintinul!”, iar unii dintre ei au adus un portret al tânărului care a murit după ce a fost lovit cu o piatră în cap. Bărbatul, şofer de microbuz, a murit la spital.

Șoferul de microbuz nu a fost singura victimă. În urmă cu un an, un alt șofer de microbuz a fost atacat de romi. Acesta a fost blocat în trafic şi atacat de trei indivizi cu cuțite. A scăpat ca prin minune din mâinile atacatorilor. 

Primul conflict sângeros în zonă a avut loc în Bolintin Deal, localitatea învecinată, în 1991. Un bărbat de etnie romă a înjunghiat mortal un student care refuzase să îl ia cu mașina. Criminalul a fost arestat după câteva ore, dar sătenii au atacat atunci casele romilor. Au fost incendiate atunci 21 de locuințe, scrie realitatea.net

Copyright © 2019 AT Video Creations