Connect with us

Administratie locala

,,Oameni noi”, obiceiuri vechi, la Primăria Sectorului 2. Primarul USR PLUS Radu Mihaiu face presiuni pentru înlocuirea unor directori vechi cu sinecuriști de partid

Published

on

De curând, primarul sectorului 2 din Capitală, Radu Mihaiu, i-a convocat la el pe directorul DGASPC sector 2, Florin Vasile, și directoarea Centrului Cultural ,,Mihai Eminescu”, Nicoleta Paninopol, persoane care ocupă aceste funcții în urma promovării unor concursuri, conform legislației în vigoare. Potrivit, cetateanul.net, în biroul primarului se mai aflau Monica Anisie, președintele PNL sector 2, soțul acesteia, consilier al viceprimarului sectorului 2, și prim-vicepreședintele PNL sector 2, Mircea Staicu, finul soților Anisie. Potrivit sursei citate, acesta din urmă ar fi pretendent al postului de director general al DGASPC sector 2.

cetateanul.net scrie că primarul Radu Mihaiu ar fi făcut presiuni asupra celor doi directori, pentru ca aceștia să se autosuspende din funcții sau să plece. Motivul ar fi unul fără bază legală. Potrivit aceleiași surse, posturile respective, ocupate de titularii lor prin concurs, ar fi, de fapt, funcții politice. În consecință, acestea trebuie ocupate de membrii partidelor care formează majoritatea în Consiliul Local.

Postul de director general al DGASPC Sector 2 ar urma să fie ocupat de penelistul Mircea Staicu, dacă Florin Vasile va ceda presiunilor sistematice făcute de primar, mai scrie cetateanul.net. Acesta a fost, în trecut, membru al Consiliului de Supraveghere de la Transelectrica, consilier personal al ministrului Transporturilor, secretar general adjunct la Ministerul Transporturilor, secretar general la Ministerul Culturii și consilier personal al ministrului Culturii.

Contactat de jurnaliști, primarul Radu Mihaiu a explicat prezența, la întâlnirile cu directorii, a persoanelor menționate, pe motiv că ,,evaluarea activității directorilor din primărie se face politic, pentru că USR și PNL au câștigat Primăria Sectorului 2″.

,,Probabil că oamenii care nu și-au îndeplinit în mod legal sarcinile de serviciu clamează acum persecuții politice. Cred că parchetul și alte organe abilitate vor stabili modul în care unii funcționari înțeleg să cheltuiască banul public.”, a fost răspunsul dat jurnaliștilor de viceprimarul sectorului 2, reprezentat la întâlnire de consilierul personal, Adrian Anisie.

,,La invitația domnului primar, am avut o întâlnire de coaliție, în vederea reorganizării care se  pregătește în Primăria sectorului 2. Au fost prezenți dl prim-vicepreședinte Staicu Mircea și consilierul viceprimarului, Anisie Adrian, viceprimarul fiind plecat la cursuri la Craiova.” a precizat și Monica Anisie, pentru cetateanul.net.

Surse: cetateanul.net

Copyright © 2019 AT Video Creations