Connect with us

Mobile

O SCRISOARE DESCHISĂ

Published

on

Destinatari: directiamediu@pmb.ro ,DirectiadeMediu@pmb.ro, Garda Națională de Mediu Comisariatul General <gardamediu@gnm.ro>, cabinetprimar@primariasector1.ro, dspb@dspb.ro, sectia2@b.politiaromana.ro, Brigada Rutieră <bpr@b.politiaromana.ro>, cabinetpg@pmb.ro, Poliția Locală Sector 1 <contact@politialocalasector1.ro>, office@apmbuc.anpm.ro.

Vă înaintez prezenta sesizare privind rezultatele dezastroase la adresa sănătății și liniștii publice cauzate de activitățile pe un șantier de construcții, desfășurate în mod continuu 6 zile pe săptămâna între orele 08:00 și 22:30. Adresa poștală a șantierului este str. Barajul Argeș nr.8A sector 1, constructor este Octagon iar „investitor” un anume Cristi Pascu prin PSC etc. Accesul betonierelor și camioanelor, care încărcate bat 60 tone, se face printr-o zonă interzisă traficului greu din str. N. Caramfil prin intr. Gliei care este o fundătură cu lățimea de 5 m între garduri, fără trotuare, având 150 m lungime. Inutil a spune că fundația acestei fundături este făcută pentru căruțe pe vremea lu’ împușcatu’ și că administratorul fundăturii este ADPS1. Lucrările sunt de amploare având drept început o excavație de 8 m adâncime pe o suprafață de 9.300 mp, total 75.000 metri cubi, aproximativ 150.000 tone de pământ de excavat și scos prin fundătură și prin zona interzisă traficului greu.

Mai sunt de turnat pereți mulați perimetrali până la o adâncime de 20 m și de bătut sute de piloți de beton pentru fundare pe toată suprafața, pentru a susține un radier general cu două subsoluri pe toată suprafața și cinci blocuri de 5 etaje acoperind 60% din suprafață. Ceea ce înseamnă zeci de mii de metri cubi de beton și mii de tone de fier beton de transportat prin zona interzisă Trafic Greu și fundătură și de pus în operă pe șantier noi case a poporului tâmp care a dat banii pe acesată monstruozitate aprobată și promovată de primarul PSD Tudorache, fără PUZ valabil și fără a se respecta legislația măcar de ochii lumii, așa tâmpă cum e ea. Nu are rost să vă fac o listă a utilajelor grele care lucrează pe șantier și care sapă, încarcă, găuresc pământul, bat piloți, transportă, etc. și care TOATE ȚIN MOTOARELE DIESEL NON EURO PORNITE ÎN CONTINUU DE LA 8 DIMINEAȚA LA 22.30 SEARA.

Aviz nenorociților care taxează cu timbru de mediu o mășină euro 6 sau 5 care ține motorul pornit o ora pe zi. Care are 2.000 cmc versus 6.000 la 10.000 cmc cât au utilajele constructorului agreat de instituțiile pe care le reprezentați. Lucrarea este faraonică, investiția maximă și protecția oficială pe măsura banilor disponibili ca procent din investiție sau a incompetenței gestionarilor destinelor cetățenilor plătitori de taxe din sectorul 1. Locația este în spatele Ambasadei Chinei, în fosta Pepinieră a Nordului defrișată de rechinii imobiliari împotriva cărora a luptat predecesorului lui Tudorache până a ajuns în categoria penalilor. Locația este înconjurată de case unifamiliale sau blocușoare de apartamente unde o unitate locativă începe de la 400.000 euro și urcă până la 3, 4 milioane. În aceste unități locative locuiesc oameni care au avut banii necesari să le achiziționeze ceea ce înseamnă că sunt potenți financiar, la locul de muncă, poate și politic, dar în tot cazul impotenți intelectual și civic, pentru că toți suntem deranjați la fel, ba unii chiar mai tare ca mine având în vedere că unii se sprijină pe zidul mulat că să nu cadă în groapă, și sunt sigură că preferă să îndure decât să dea de pământ cu cei ce ne fac viață un iad.

Eu personal, pensionară fiind, când mai trec prin ‘jegu’ asta de București și adastez în propria mea casă situată peste un părculeț (salvat de subesmnata de alți rechini politici) care mă împiedică să cad în groapă, mai chem poliția, locală (oamenii de casă ai lui Tudorache, iubitor de oameni de sector 5), care zice că au aprobare de la primar să lucreze și noaptea, poliția națională secția 2 care zice că va lua măsuri ba chiar și IGPMB și am o colecție frumoasă de înregistrări cu “organu”. Problema este că legal nimeni nu face nimic pentru a asigura în acest perimetru o atmosfera ca în UE, în capitală, temporară, cei drept, a acestei UE, ba nici măcar nu cunosc care sunt reglementările legale în materie. Și credeți-mă că am sunat la toți cei vizați în acest mesaj și am căpătat răspunsuri de tot râsul demne de analfabeți funcționali (apropo, dacă ați auzit de curbă lui Gauss aia 42% nefuncționali sunt distribuiți peste tot, inclusiv în serviciile publice).Vreau să îmi comunicați legislația în vigoare privind activitatea pe un șantier de construcții de locuințe într-o zona rezidențială a capitalei că să știu ce și cum veți controla și ce gogoși îmi veți trimite. În consecință vă solicit să vă însușiți acea legislație, în caz că ea există, să vă puneți pe controale și să mă luminați și pe mine. E vorba de prostie, de abuz în serviciu, de corupție sau câte puțin din toate. Monica Tatoiu, contribuabil.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations