O reprezentantă a Congresului SUA, decorată de Iohannis, a murit într-un accident

  Jackie Walorski, reprezentantul republican din Indiana în Congresul SUA, a murit într-un accident de mașină, alături de doi membri ai staff-ului său, a anunțat CNN. Politiciana avea legături strânse cu țara noastră și fusese decorată de președintele Klaus Iohannis cu “Steaua României”.

  Jackie Walorski și-a pierdut viața într-un accident rutier petrecut în Indiana, SUA. Era membră a Congresului american și o mare susținătoare și prietenă a României.

  Între anii 2000 și 2004, ea și soțul ei, Dean Swihart, de profesie învățător, au trăit în România ca misionari creștini. Aici au pus bazele unei organizații care a oferit hrană și echipament medical copiilor săraci.

  Nu odată a vorbit despre experiența sa pe pământ românesc: „Nu aș fi azi în Congresul SUA dacă eu și soțul meu nu am fi locuit în România vreme de patru ani” a spus doamna Walorski într-una dintre ocazii, acum câțiva ani”, a scris Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, pe pagina sa de Facebook.

  Pentru eforturile de a ajutora copiii și de a promova România, Jackie Walorski a fost decorată de Președintele Klaus Iohannis cu cea mai înaltă distincție a statului român, “Steaua României”, într-o ceremonie care a avut loc chiar în clădirea Congresului american, pe 9 iunie 2017.

  În onoarea sa, Ambasada României în Statele Unite va institui un premiu anual dedicat membrilor Congresului american care se implică cu determinare pentru a susține cauza României.

  Președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a ordonat ca drapelele de la Capitoliu să fie arborate la jumătate de catarg ca răspuns la decesul deputatei, a anunțat miercuri după-amiază adjunctul șefului de cabinet al lui Pelosi, Drew Hammill.

  Într-o declarație, Pelosi a spus că deputata ”a fost admirată de colegii din ambele părți ale culoarului pentru bunătatea ei personală”.

  Steve Scalise, liderul minorității din Camera Reprezentanților, a afirmat într-o declarație că Walorski „a fost o campioană pentru oamenii din Indiana și va fi ținută minte pentru bunătatea, tenacitatea și angajamentul ei de a-i ajuta pe ceilalți”.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI