O instituție-cheie a României plătește șoferi de aproape doi ani, dar nu are mașini. Cât câștigă și ce fac opt ore la muncă

O instituție-cheie a României plătește șoferi de aproape doi ani, dar nu are mașini. Cât câștigă și ce fac opt ore la muncă

de F Raluca
0 comment
Rptv-O instituție-cheie a României plătește șoferi de aproape doi ani, dar nu are mașini. Cât câștigă și ce fac opt ore la muncă

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), instituția care controlează finanțele partidelor și corectitudinea alegerilor, a descoperit „nereguli” în propria ogradă. În mai multe direcții județene ale AEP, printre care AEP Bacău, apar angajați șoferi, dar nu există vreo mașină pe care aceștia să își desfășoare activitatea.

Salariul lunar al unui șofer angajat la AEP este între 3.000 și 4.000 de lei net, în funcție de vechime, au precizat surse din conducerea Autorității.

Problema a fost descoperită în această vară, după ce s-a constatat că șoferii angajați în mai multe județe nu aveau pe ce să își desfășoare activitatea.

Respectivele direcții ale Autorității nu aveau mașini de o perioadă bună de timp: doi ani.

„După venirea mea la conducerea AEP am constatat că unele lucruri nu erau în regulă. Am constatat că șapte direcții județene aveau încadrați șoferi, dar nu au avut, de la reorganizare, acum aproape doi ani, niciodată mașini”, a declarat Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente.

Situația a fost descoperită în județele Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Vâlcea și Galați.

Greblă a preluat conducerea AEP la finalul lunii martie, când a fost votat de Parlament. El l-a înlocuit în funcție pe Constantin Mitulețu-Buică, ce și-a dat demisia din poziția de președinte la începutul anului, după ce acest lucru i-a fost cerut de Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Președintele AEP: „Au fost pontați ca șoferi zilnic”

Noul președinte al Autorității susține că fosta conducere intenționa să cumpere 23 de autoturisme pentru direcțiile județene.

„În opinia mea, acum e imposibil și nu se justifică. Sunt direcții județene în care sunt angajați patru oameni. Pentru patru oameni nu pot aloca un șofer cu autoturism. Postul se desființează, iar șoferii pot opta pentru un post în cadrul Autorității, dacă există posturi vacante. Dacă nu, se desființează, iar șoferii primesc protecție socială oferită de stat”, a susținut Toni Greblă.

Întrebat dacă șoferii din direcțiile județene care nu au avut mașini au îndeplinit alte sarcini de serviciu în ultimele luni, președintele AEP a răspuns că „șoferii au fost pontați ca șoferi zilnic, iar evaluarea anuală a fost tot ca șoferi”.

„Nu e corect ce s-a întâmplat, dar aceasta a fost situația. Am demarat imediat procedurile pentru reorganizarea posturilor de șofer cu respectarea procedurilor legale pentru reducerea de personal”, a mai precizat Toni Greblă, președintele AEP.

Sursa foto: Colaj Fanatik

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV