Connect with us

Actualitate

,,Noul București” nu are și buget nou. Află motivul real pentru care bugetul Capitalei nu a fost votat de consilierii USR PLUS

Published

on

284 Primaria Capitalei, rptv.ro

Proiectul bugetului Capitalei a fost respins miercuri, în şedinţa Consiliului General. Au fost 17 voturi ”pentru”, 22 ”împotrivă” şi 14 abţineri. Primarul general, Nicuşor Dan, s-a arătat nemulţumit de faptul că se întârzie astfel începerea investiţiilor şi plata datoriilor. Edilul a adăugat că bugetul pe care l-a propus a fost dezbătut timp de şase săptămâni cu partenerii din PNL, PMP şi USR PLUS.

,,Aştept de la USR PLUS propria variantă de buget, care să respecte pe deplin obiectivele de investiţii deja discutate, viziunea de dezvoltare pe care o susţinem împreună şi dorinţele bucureştenilor şi, în acelaşi timp, să nu arunce Primăria Capitalei în incapacitate de plată. Fac un apel la înţelepciune şi echilibru şi am toată deschiderea să mă aşez din nou la masă ca să rediscutăm bugetul, excluzând însă orice condiţionalităţi care nu au legătură cu bugetul. Bucureştenii nu trebuie să pătimească în continuare din cauza unor ambiţii nerezonabile”, a transmis primarul general, Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook.

,,Coaliția funcționează foarte bine. O să vorbesc cu dl Barna să îi chemăm pe cei din București să vedem cum putem rezolva problema. Trebuie să avem un buget rapid.”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu.

Consilierii USR PLUS au anunţat înaintea ședinței că nu vor vota proiectul de buget. Ei i-au cerut primarului general să retragă proiectul de pe ordinea de zi, pe motiv că acesta nu a fost corect fundamentat şi nici nu a fost discutat. Viceprimarul Horia Tomescu a declarat că bugetul este estimat la 7 miliarde de lei, în timp ce toate discuţiile anterioare au făcut referire la 4,5 – 5 miliarde de lei. ,,Noi vrem să avem un buget realist. Nu este momentul să fim populişti.”, a transmis viceprimarul.

Copyright © 2019 AT Video Creations