Connect with us

Actualitate

Nouă secretari de stat și șefi de agenții numiți de ALDE au părăsit Guvernul

Published

on

Deși tot mai multe voci din ALDE îl contestă pe Călin-Popescu Tăriceanu după ieșirea de la guvernare, iar social-democrații aveau șanse mari să destructureze formațiunea liberală, se pare totuși nu toți membrii ALDE au rămas agățați de putere.

Secretarii de stat ALDE de la Externe (Maria Magdalena Grigore), Finanțe (Eleodor Mihai Mandreș), Cercetare (Silviu Măcuță), Muncă (Ionel Muscalu), Fonduri UE (Cezar Caleap), Mediu (Iulian Octavian Stana) și secretarul general adjunct al Guvernului, Andreea Lambru, au fost eliberați din funcție de premierul Viorica Dăncilă, deciziile fiind publicate în Monitorul Oficial.

De asemenea, au mai plecat din Executiv, tot din partea ALDE, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (Ionel Petre), precum și președintele Agenției Naționale a Persoanelor cu Dizabilități (Adrian Chiotan).

De notat că alți 5 membri ALDE din eșaloanele guvernării au plecat săptămâna trecută din Guvern.

PSD nu a dat afară niciun membru ALDE din Guvern, după ce Tăriceanu a rupt coaliția, și a încercat să negocieze cu secretarii de stat și cu sefii de agenții să rămână alături de social-democrați. 
Astfel, planul PSD de „confiscare” a aripii guvernamentale pare să devină un fiasco, cel puțin momentan.

Copyright © 2019 AT Video Creations