Connect with us

Actualitate

Norvegia ridică toate restricțiile!

Published

on

Norvegia pune capăt sâmbătă restricțiilor anti-covid ce au limitat interacțiunile sociale și au afectat numeroase afaceri, a anunțat vineri, 24 septembrie, guvernul de la Oslo, transmite agenția Reuters. „Au trecut 561 de zile de când am introdus cele mai dure măsuri din Norvegia pe timp de pace (…) Acum a venit timpul să ne întoarcem la viața normală de zi cu zi”, a spus premierul Erna Solberg, într-o conferință de presă.

Restricțiile rămase vor fi ridicate sâmbătă după-amiază, la ora locală 16.00. Decizia de a renunța la distanțarea socială înseamnă că sectoarele cultural și sportiv își vor putea folosi sălile la capacitatea maximă, restaurantele se pot umple și ele, iar cluburile de noapte se redeschid. „Pe scurt, acum putem trăi normal. Mulțumesc foarte mult, Norvegia”, a mai declarat Solberg.

Norvegia are o populație de 5.300.000 de locuitori. Pe 11 septembrie, Danemarca, altă țară scandinavă cu un număr de locuitori similar (5.800.000), a ridicat restricțiile. 75% din populație Danemarcei este vaccinată. 96% dintre cei peste 50 de ani sunt vaccinați complet.

Norvegia, Danemarca, Singapore, Thailanda, Africa de Sud și Chile au decis să-și schimbe abordarea în lupta cu COVID. În mare măsură, în aceste țări nu vor mai fi restricții, lucru care poate fi văzut drept un model de alte state, în funcție de cum va evolua pandemia.
 

Copyright © 2019 AT Video Creations