Noi restricții pentru Rusia. Fonturile Times New Roman și Arial au fost blocate

  Proprietarul american al drepturilor asupra fonturilor principale Times New Roman și Arial a restricționat accesul utilizatorilor ruși, a informat joi, 24 aprilie, cotidianul de afaceri Vedomosti.

  Biblioteca de fonturi a Monotype Imaging Inc. a început să notifice utilizatorii din Rusia săptămâna aceasta că „proprietarul site-ului poate să fi stabilit restricții care vă împiedică să accesați site-ul”, a raportat Vedomosti.

  Utilizatorii pot accesa în continuare fonturile populare – inclusiv Verdana, Tahoma și Helvetica, cu rețele private virtuale (VPN) care eludează restricțiile geografice, a spus ziarul.

  Monotype, un serviciu bazat pe abonament, cu acces la 36.000 de fonturi, nu a anunțat restricțiile și a refuzat să comenteze raportul.

  „Desigur, Monotype ar putea încerca să interzică folosirea fonturilor în Rusia, dar este atât de greu încât este puțin probabil ca compania să o facă”, a declarat Serghei Polovnikov, șeful agenției de analiză Content Review din Rusia.

  „Lumea nu se învârte în jurul Monotype. Multe alte platforme oferă fonturi similare”, a spus Alexei Andreyev, managing partner la agenția de branding Depot.

  Alții au subliniat disponibilitatea pe scară largă a fonturilor plătite și gratuite, care au un design similar, dar o licență diferită.

  Fonturile sunt folosite de editorii de cărți, dezvoltatorii de site-uri web, agențiile de branding și publicitate, precum și marile corporații și companiile de stat.

  Sursă foto: Softpedia News

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI