Connect with us

Actualitate

Noi reguli de respectat la slujba de Sfânta Maria, la Mănăstirea Curtea de Argeș

Published

on

La slujba de Sfânta Maria de la Mănăstirea Curtea de Argeş, la care, în mod normal, participau mii de persoane, credincioşii sunt rugați să respecte regulile de protecţie sanitară.

„În contextul numărului mare de persoane zilnic infectate cu noul coronavirus din judeţul Argeş, în dorinţa de a proteja sănătatea pelerinilor şi a credincioşilor care vor ajunge la Mănăstirea Curtea de Argeş cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, hramul istoric al Catedralei Voievodale, Permanenţa Consiliului Eparhial a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului a stabilit mai multe măsuri cu privire la organizarea evenimentelor religioase.

Pe această cale, toţi credincioşii sunt rugaţi să poarte mască de protecţie, să respecte distanţa de 2 metri faţă de alte persoane în orice direcţie, precum şi toate celelalte dispoziţii prevăzute de autorităţi referitoare la combaterea epidemiei de COVID-19”, stipulează Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, într-un comunicat.

Pentru evitarea aglomeraţiei şi a păstrării ordinii în rândul credincioşilor în conformitate cu măsurile igienico-sanitare stabilite de autorităţi, racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Filoteia, ocrotitoarea Eparhiei Argeşului şi Muscelului, nu va fi scoasă în procesiune.

Accesul persoanelor în incinta curţii Catedralei Voievodale va fi restricţionat, având în vedere că o parte din obiectivele care compun ansamblul mănăstirii Curtea de Argeş se află în proces de restaurare şi reabilitare.

„Slujba Vecerniei din ziua de vineri, 14 august, precum şi Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie din ziua de sâmbătă, 15 august, se vor oficia pe esplanada noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale din Curtea de Argeş”, este precizat în comunicat.

Copyright © 2019 AT Video Creations