Connect with us

Actualitate

Noi legislații pentru producătorii echipamentelor electronice

Published

on

Guvernul a adoptat noi reguli pentru protecţia consumatorilor în ceea ce priveste garanția gadget-urilor.

Producătorii şi vânzătorii sunt obligaţi să ofere garanţie de cel puţin doi ani şi să se asigure că sistemele de operare funcţionează în acest timp.

Telefoanele, televizoarele şi chiar frigiderele au aplicaţii speciale, iar legislaţia nu prevedea ce se întâmplă dacă aceste softuri nu mai funcţionează. Lucrurile se schimbă din ianuarie.

„Pentru un telefon mobil, un smartphone, dacă perioada de garanţie este de doi ani, neconformitatea şi cerinţele în ceea ce priveşte garaţia acestui produs este aplicabilă atât telefonului cât şi softului de baza cu care acest produs a fost cumpărat. Deci, producătorul are obligaţia ca pe perioada garanţiei să asigure soft-ul corespunzător astfel încât acest produs să satisfacă cerinţele de la momentul cumpărării”, a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Cu alte cuvinte, vor fi evitate situaţiile în care dispozitivele funcţionează greu, pentru că au fost dezvoltate noi sisteme de operare, iar producătorii îi forţează astfel pe clienţi să cumpere produsele noi.

Aceştia sunt obligaţi să asigure si actualizări ale programelor cu care funcţionează produsele.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations