Connect with us

Actualitate

Nicușor Dan lovește din nou: Voucherele pentru nou-născuți vor fi TĂIATE

Published

on

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a tăiat banii pentru vouchere materne. Cei care aveau dosarele pregătite au fost anunțați să nu le mai depună deoarece toate cererile care vin după data de astăzi nu mai sunt prevăzute în buget.

Lipsa banilor din bugetul primăriei Capitalei l-a făcut pe primarul Bucureștiului să renunțe la acest voucher matern.

Stimulentulul financiar pentru nou născuți era acordat în fiecare an persoanelor care au devenit proaspăt părinți.

În București, dar și în alte orașe din țară, părinții puteau beneficia de un ajutor financiar care să-i sprijine în procesul de creștere a copilului.

Măsura era un real ajutor, în special pentru persoanele care provin din medii defavorizate, cărora le este greu să se întrețină.

Totodată, stimulentul pentru nou-născut avea și rolul de a contribui la creșterea natalității în România.

În București, stimulentul pentru nou-născuți avea o valoare de 2.500 de lei. Până azi! Primarul Capitalei a decis să taie acești bani începând cu data de 13 septembrie.

”Începând cu data de 13 septembrie, 2021, cererile nou depuse şi completările pentru tranşa a II-a privind acordarea de Vouchere Materna nu vor fi procesate, adică angajate, ordonanțate și plătite, în conformitate cu prevederile art. 14, alin. 4 al legii 273/2006 privind finanțele publice locale, nemaiexistând prevedere bugetară pentru acestea, conform HCGMB nr.121/2021 cu modificările și completările ulterioare. *Această măsură nu afectează cererile noi şi completările pentru tranşa a II-a depuse anterior datei de 13 septembrie 2021” este mesajul afișat pe site-ul DGAS.

Copyright © 2019 AT Video Creations