Connect with us

Actualitate

Nicușor Cionoiu: Riscăm să pierdem forța de muncă. Avem nevoie urgentă de un plan pentru dezvoltarea durabilă a județului Călărași

Published

on

România este o țară cu o populație îmbătrânită, iar depopularea cauzată de exodul masiv în străinătate, din considerente economice se află în continuă creștere.

Senatorul Cionoiu a adus în prim-plan aceste subiecte, pe agenda Senatului, în ședința de astăzi.

Cionoiu, cere Executivului un plan bine pus la punct pentu combaterea acestui dezechilibru: „Județul Călărași are un potelnțial uriaș de dezvoltare, însă fără un buget generos care să sprijine dezvoltarea durabilă și fără implicare pentru încurajarea parteneriatelor public private, Călărașiul riscă să rămână fără forță de muncă”, a evidențiat  acesta.

Cionoiu este de părere că județul Călărași poate fi „salvat” dar, doar prin fructificare avantajelor pe care le deține: poziția geografică a județului la granița cu Bulgaria, existența celor două porturi la Dunăre, atractivitate turistică asemănătoare celei din Delta Dunării, dar și amplasarea strategică la numai 100 km distanță de București și de Constanța.

În încheierea declarației sale, domnul senator cere Guvernului un plan privind combaterea exodului și a depopulării, pentru că riscăm ca în județe precum Călărași să nu mai avem forță de muncă.

Copyright © 2019 AT Video Creations