NEWS ALERT: Dosar de corupție pentru ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu. DNA cere ridicarea imunității. Chesnoiu demisionează din toate funcțiile

  Adrian Chesnoiu demisionează din toate funcțiile pe care le deține și renunță la imunitate după acuzațiile Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

  DNA a cerut joi începerea urmăririi penale pe numele ministrului Agriculturii pentru abuz în serviciu și ridicarea imunității.

  Sunt acuzații de abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informațiile care nu erau destinate publicității. 

  Mai exact, procurorii DNA au suspiciuni că, în perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine să îi dea acces la mai multe subiecte concepute pentru probele scrise ce urmau să fie susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi la direcții județene.

  Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați, dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei dintre ei au promovat.

  DNA mai precizează că la intervenția directă a ministrului Agriculturii în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să îl promoveze pe acesta, în condițiile în care nu obținuse un rezultat corespunzător. 

  Acel candidat a obținut până acum peste 33.000 de lei venituri salariale ca urmare a acceptării acestui post.

  Cererea a fost deja trimisă, împreună cu un referat, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

  Au trimis, de asemenea, și un număr de șase volume cu copii ale dosarului de urmărire penală.

  Sursa foto: agrointel.ro

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI